TikTok imzaladığı yeni müzik anlaşmasıyla gündemde

0
165 Okunma
TikTok

TikTok özellikle gençler arasında oldukça popüler bir video içeriği paylaşma platformu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak plak şirketleri arasında önemli isimlerden olan Merlin ile bir anlaşma imzalayan Çinli şirket, müzik endüstrisine de adım atmış oldu. Çinli popüler platform ve Merlin geçen hafta yapılan açıklamada, bu ortaklık ile beraber, dünyanın bağımsız müzik repertuarını, önde gelen bağımsız müzik şirketi ve TikTok ile beraber dünyanın neresinde olursa olsun lisanslı hale geleceğini söyledi.

Snapchat’in CEO’su TikTok hayranı çıktı!

Bakıldığında Merlin, İngiltere merkezli ve dünya çapında on binlerce plak şirketini, dağıtıcıyı ve sanatçıyı bünyesinde barındırıyor. Hatta bakıldığında dünyadaki tüm müzik pazarının yüzde 15’inden fazlasını Merlin oluşturuyor.

İki şirketin bir araya gelmesiyse, video içeriği üreten TikToker’ların daha bağımsız ve yaratıcı olmasına vesile olmak olarak tanımlanıyor. Financial Times, ücretsiz olan TikTok ile ücretli müzik yayıncıları arasında Merlin’in bir köprü görevi göreceğini söylüyor. Çinli popüler platform geçen yılın sonunda ana şirketi olan ByteDance’in Resso adında rakip bir abonelik hizmetini test ederek Spotify ve Apple Music’e bir rakip başlatmaya hazırlandığı bildirilmişti.

O zamandan bu yana müzik endüstrisine girişini bekleyen şirket, artık Merlin ile imzaladığı anlaşma ile resmen bu alana giriş yapmış bulunuyor.

TikTok, Facebook ve Instagram’ı solladı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz