TikTok itiraf etti: Verilerinizi paylaşıyoruz!

0
110 Okunma
TİkTok verilerimizi paylaşıyor

Günlerdir veri paylaşımı ile ilgili iddiaları ile uğraşan TikTok sonunda itiraf etti. Kaosa sebep olacak açıklamayı yapan platform, kullanıcılarını tedirgin etti. İşte verilerimniz paylaşıyoruz diyerek kullanıcıları tedirgin eden TikTok hakkındaki detaylar.

WhatsApp kullanıcıları dinledi: Beklenen özellik geldi!

TikTok, verilerinizi “belirli koşullar altında” paylaşıyor

Tİktok izleme geçmişi

Uzun bir süredir tartışma konusu olan ve sosyal medya gündemlerine çığ gibi düşen veri paylaşımı doğrulandı. TikTok Çin’deki çalışanlarının ABD’li kullanıcıların verilerini görebildiğini itiraf etti. Siyasetçiler tarafından dikkat çeken bu konu TikTok tarafından gönderilen bir mektup ile ortaya çıktı.

27 Haziran tarihinde milletvekilleri tarafından TikTok’a bir mektup gönderildi. Mektupta, ByteDance’in sahibi olduğu TikTok’un ana şirketine veri kullanımı ve sosyal algoritmasıyla ilgili karar vermede rol verip vermediği de sorgulandı. Bu mektup artık bir yanıt aldı ve gerçekler ortaya çıktı. TikTok ifade edilene göre verilerinizi belirli koşullar altında paylaşıyor. Üstelik bu paylaşım sadece Çin’deki çalışanlara özgü bir durum değil. Veriler belli kurallar dahilinde diğer kişiler ile paylaşıma sunulabilir. Bunun için verileri incelemeden önce çalışanların; ABD’deki güvenlik ekibi kontrolünden geçmesi gerekiyor. Konu ile ilgili açıklama şu şekilde;

“Çin merkezli çalışanlar da dahil olmak üzere ABD dışındaki çalışanlar, ABD merkezli güvenlik ekibimiz tarafından denetlenen bir dizi sağlam siber güvenlik kontrolüne ve yetkilendirme onay protokolüne tabi olarak TikTok ABD kullanıcı verilerine erişebilir.”

Son yılların en büyük problemi hiç şüphesi kişisel verilerin korunması. Birçok platform bu ve benzer konular sebebi ile gündeme geliyor. Şimdi sıradaki platform TikTok oldu. Uygulamanın uygulama marketlerinden kaldırılması için harekete geçen ABD’nin çağrısı henüz olumlu yanıt bulmadı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz