TikTok sıcak ağda videolarına cilt uzmanlarından tepki yağdı

0
883 Okunma

Bir berber tarafından yayınlanan TikTok videoları kısa zamanda büyük bir ilgi gördü. Tüm yüze yapılan sıcak ağda uygulaması Hollanda’daki Kapsalon Freedom adlı berber dükkanına 800 bin takipçi getirdi. İlgiler kadar tepkilerinde yağdığı video cilt uzmanlarının dikkatinden kaçmadı.

Evde kullanabileceğiniz yeni nesil cilt bakım aletleri

Sıcak ağda videoları ilgiden çok tepki topladı

Kısa zamanda trend haline gelen ağda videoları başka kuaförler tarafından da denenmeye başladı. Uzmanlara göre ağdanın özellikle hassas bölgeler de daha küçük alanlara uygulanması gerekiyor. Bu durumun aksine tüm yüze ağda uygulayan Berber Renaz Ismael, Ortadoğulu olduğunu belirterek bu bölgede yüz ağdasının yaygın kullanıldığını söyledi. BBC’ye açıklama yapan Ismael, “Tüm yüze ağda yapan dünyanın ilk kişisiyim. Cilde zararı yok” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili bir kuaför, uygulamanın profesyonel olmayan kişiler tarafından uygulanmasının tehlikeli sonuçlar doğuracağını ifade etti. Kuaför aynı zamanda “En öncelikli kaygımız bu uygulamanın boğulmaya yol açabileceği. Ağda, sürüldükten sonra gittikçe sertleşen bir madde. Burundaki hava yollarını tıkayabilir ve hatta ameliyatla çıkarılması gerekebilir.” şeklinde konuştu.

Dr. Anjali Mahtod, ağda yapılan alanların zarar görebileceğini ve sivilce ile iltihaplı şişkinlikler oluşabileceği konusunda uyarıyor. Bunun yanı sıra burun içi ve kulak gibi bölgede ağda yapmanın oldukça zararlı olduğu söyleniyor. Sadece yetişkinler değil çocuklar üzerinde de yapılan uygulamalara dikkat çeken İngiliz Deri Derneği Danışmanı; “Ben çocuklarda bu uygulamayı önermiyorum. Bir uyarı koymak sorumlu bir davranış olurdu.” şeklinde konuştu. Uzmanlar videolara TikTok tarafından uyarı konulması gerektiğini söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz