Xiaomi elektrikli otomobil pazarına giriyor

0
516 Okunma
elektrikli otomobil

Xiaomi ürün yelpazesi en geniş markalardan bir tanesi. Küçük ev aletleri, kişisel bakım ürünleri telefon ve bilgisayar bu ürünlerden sadece bir kaçı. Ürettiği elektrikli scooterlar ile ciddi pazar elde eden Xiaomi şimdi de elektrikli otomobil pazarına giriyor.

Xiaomi elektrikli otomobil üretecek mi?

elektrikli otomobil

Son zamanlarda Apple tarafında duyduğumuz elektrikli otomobil girişimine bir yeni isim de Xiaomi’den geldi. Henüz marka tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Fakat alınan duyumlar şirketin otomobil pazarına girdiğini doğrular nitelikte. Sağlam kaynaklardan alınan bilgilere otomobiller için daha önce Elon Musk ile görüşmeler yapmış kurucu ve CEO Lei Jun ile görüşüldüğü söyleniyor.

Ford otomobiller Android sistem ile akıllanıyor

Henüz resmi açıklamanın yapılmadığı konu hakkında Çin medyasından çıkan haber tüm dikkatleri üzerine çekti. Xiaomi’nin otomobili kendi mi üreteceği yoksa dış kaynakla mı sağlayacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Kişisel bakım ürünleri, kulaklık ve telefonlarında şık tasarımla ile karşımıza çıkan markanın otomobil sektöründe nasıl bir tasarım anlayışı benimseyeceği merak konusu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz