TikTok’a talip var: Microsoft’tan sonra yeni alıcı!

0
110 Okunma
TikTok'a yeni alıcı

Şu sıralar gündem konumuz TikTok. ABD sorun yaşadığı şirketler arasına TikTok’un sahibi ByteDance’i eklemiş ve ABD yönetimi hedefine TikTok’u almıştı. Veri ihlâli ve kullanıcı bilgilerini Çin ile paylaşmakla suçlanan TikTok için ABD Başkanı Donald Trump’ın kararname imzaladığını da görmüştük. İşler bu noktaya gelmişken, TikTok konu hakkında bir internet sitesi ve Twitter hesabı açtı. Oradan en yeni gelişmeleri duyuran TikTok ABD pazarından çekilmek istemiyor. Bu gelişmeler yaşanırken, Microsoft’a satılması gündeme gelen TikTok’a yeni alıcı çıktı.

TikTok’a yeni alıcı: Oracle

TikTok-a yeni alici

TikTok’un ABD’de yasaklanması gündemdeki yerini satılmaya bırakmıştı. ABD Başkanı Trump, TikTok’un satılmasının daha doğru olacağını söylemiş ve konu hakkında çalışmaların yapıldığını duyurmuştu. TikTok’un ilk talibi Microsoft olmuştu. Şimdi ise Oracle TikTok’un yeni talibi oluyor.

Tarihler 2001 yılını gösterdiğinde Microsoft ve Oracle gibi şirketler gelişen yeni yazılım sektöründe satın almalar ile birbiriyle yarışıyor. 2020 yılına gelindiğinde ise durum hâlâ aynı.

Microsoft’un TikTok’u satın alma niyetini açıklamasının ardından Oracle, sıcak popüler TikTok  uygulamasını satın almakla ilgilendiğini de ifade etti.

Financial Times’ta yayımlanan bir rapora göre,  Oracle TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda tarafındaki işlerini satın almak için erken görüşmelerde bulunuyor. Raporda, şirketin halihazırda General Atlantic ve Sequoia Capital gibi TikTok’un bağlı olduğu şirket ByteDance’te hisse sahibi olan bazı ABD’li yatırımcılarla çalıştığı aktarılıyor.

TikTok ABD’de Microsoft’a satılıyor: İşte detaylar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz