Cuma, Mart 29, 2024
Ana Sayfa Sosyal Medya TikTok’tan kullanıcıları fazla kullanımlara karşı uyaracak

TikTok’tan kullanıcıları fazla kullanımlara karşı uyaracak

0
184 Okunma

Sosyal medya devi TikTok, kullanıcıların uygulamada ne kadar zaman harcadıklarını yönetmelerine yardımcı olmak için daha fazla ekran süresi kontrolü sunuyor. Değişiklikle birlikte şirket, insanların uygulamada ne kadar zaman harcadıklarını daha yakından takip edecek yeni bir uygulama içi kontrol paneli ekliyor.

TikTok, uygulamaya ara vermenizi hatırlatmak istiyor

Pano, uygulamada ne kadar zaman harcadığınız, uygulamayı en çok ne zaman kullandığınız ve ne sıklıkta açıldığı gibi istatistikleri gösterecektir. Ek olarak, TikTok kullanıcıları artık uygulamayı herhangi bir oturuşta ne kadar süreyle kullanabilecekleri konusunda ekran süresi sınırları belirleyebilecekler.

Önceden, uygulama, belirlenmiş bir günlük sınırdan sonra zaman aşımına uğrayan ekran süresi kontrolleri sunuyordu. Ancak yeni ayar ile kullanıcılar, örneğin, uzun bir süre açık kalmışlarsa, uygulamanın kendilerine “mola vermelerini” hatırlatmasını seçebilirler.
tiktok-tan-kullanicilari-fazla-kullanimlara-karsi-uyaracak-1

Değişiklikler, TikTok ve benzerlerinin sahip olduğu gibi gelir. Yüz yüze sorular uygulamalarının gençler üzerindeki etkisi hakkında. Bu yılın başlarında, Senato’daki milletvekilleri tanıtıldı fatura sosyal medya araştırmalarını artıracak bağımlılık genç kullanıcıları korumak için daha fazla “korkuluk” koyma çabasında.

Özellikle, TikTok şimdi 13 ila 17 yaş arasındaki gençler için ek ekran süresi kısıtlamaları getirdiğini söylüyor. Gençler artık haftalık “dijital refah istemleri” görecek ve uygulamada 100 dakikadan fazla zaman harcadıklarında ek ekran süresi hatırlatıcıları alacaklar. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz