Tim Cook’tan şaşırtan tavsiye: Android’e geçin!

0
181 Okunma

Android ve iOS arasında kalan kullanıcılar için yeni bir tavsiye geldi. Apple’ın CEO’su Tim Cook, bazı Apple kullanıcıları için Android’e geçiş yapmasını önerdi. İşte ilginç önerinin sebebi.

Tim Cook bazı Appla kullanıcılarına Android’i önerdi.

Yaptığı açıklamalar ile son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken CEO; bu kez kafası karışık olan Apple kullanıcılarına bir tavsiye de bulundu. Bir röportaj sırasında iOS işletim sistemi hakkında açıklamalar yapan Tim Cook; açık kaynak kodlu olmadığı sebebi ile gelen tepkilere cevap verdi. İşletim sisteminin güvenlik nedeni ile açık kaynak kodlu olmadığını, önceliklerinin güvenlik olduğunu dile getirdi. Özellikle üçüncü taraf uygulamalar ve jailbreak gibi işlemlere kapalı olan sistem, zaman zaman kullanıcı şikayetlerine sebep oluyor. Tim Cook konu ile ilgili açıklamasını yaptıktan sonra; bu işlemleri yapmak isteyen Apple kullanıcılarının, Android’e geçmelerini önerdi. Güvenlik ve gizliliği önemseyen şirketten gelen öneri kullanıcıları şaşırttı.

Netflix Games iOS tarafına da açıldı!

Tim Cook, üçüncü taraf yazılımları yüklemek istiyor ve bunun önemli olduğunu düşünüyorsanız o zaman Android’i seçin dedi. Açıklamalarına ek olarak;

“Apple için üçüncü taraf yazılımları yüklemeye izin vermek, hava yastıkları ve emniyet kemerleri olmayan bir arabayı çalıştırmak gibidir. Apple’ın misyonu, kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini en üst düzeye çıkarmaktır. Üçüncü taraf yazılımlara izin vermek çok riskli”

Şeklinde konuştu. Buna ek olarak Apple’ın yazılım mühendisi kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi; App Store’u atlayarak uygulamaları yüklemenin, kötü amaçlı yazılımlarla dolu, gözden geçirilmemiş bir Pandora’nın Kutusu’nu açtığına da dikkat çekti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz