Twitter kurucusu Dorsey Elon Musk’ın satın almasını onayladı!

0
120 Okunma

Elon Musk ve Twitter arasında yaşanan haftalardır süren hisse savaşları sona erdi. İlk olarak hisse aldığını belirterek kurula girmesi beklenen Musk’ın Twitter’ı satın alacağı uzun bir süredir bekleniyordu. Beklenen satım alımın bu gün itibariyle gerçekleştiği duyuruldu. 44 milyon dolara satın almaya anlaşan Elon Musk’a bir yorumda Twitter kurucusundan geldi. İşte detayları…

Elon Musk’tan büyük adım; Twitter’ın tamamını istiyor

Twitter kurucusu Jack Dorsey “Elon Musk güvendiğim tek çözüm”

Dorsey, şifreli tweetini, teknolojinin yönettiği bir dünyada insan olmakla ilgili bir albümden şarkılar yayınlamaktan neden bu kadar mutlu olduğunu açıklayan kısa bir mesajla devam etti: “Bir şirket olarak Twitter her zaman benim tek sorunum ve en büyük pişmanlığım oldu. ” o yazdı. “Wall Street’e ve reklam modeline ait. Wall Street’ten geri almak doğru ilk adım.” Bu, Dorsey’in Musk’ın Twitter’ın abonelik işini kurma konusundaki fikirlerinin doğru yolda olduğunu düşündüğünü ima ediyor gibi görünüyor; Öte yandan Musk, anlaşmanın “para kazanmanın bir yolu olmadığını” söyledi. 

Dorsey, “Twitter, küresel bir bilince sahip olduğumuz en yakın şey” diye yazdı. “Twitter’ın şirket olma sorununu çözerken, Elon güvendiğim tek çözüm. Bilincin ışığını yayma görevine güveniyorum.” açıklamalarını paylaşımlarına ekledi. Açık, bilincin ışığı. Dorsey, Musk’ın devralınmasını destekliyor. Basın açıklamasında , kurulun kararının oybirliğiyle alındığı belirtildi. Dorsey’in tweet’leri, CEO olarak yerini almak için Parag Agrawal’ı “seçtiğini” belirtiyor ve bu, belki de Musk devraldıktan sonra Agrawal’ın devam edeceğini gösteriyor. 

Dorsey, “Prensipte kimsenin Twitter’a sahip olması veya onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum” diye devam ediyor. Hizmetin kamu yararı olduğunu düşünüyor. Lakin işin içine şirket olmak girince bunun imkansız olduğunu hepimizin bildiğini düşünüyorum. 

Sizler bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar ve SDN Forum kısmında bekliyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz