Twitter onay işaretleri ne anlama geliyor?

0
235 Okunma

Sosyal medya kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Akıllı telefonlarda kullanılan sosyal medya platformları da artmış durumda. En çok kullanılan uygulamalardan biri de Twitter. Peki Twitter onay işaretleri ne anlama geliyor?

Twitter onay işaretleri anlamları neler?

İş insanı Elon Musk‘ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın alması ile popüler uygulama birçok değişikliğe uğradı. En çok konuşulan değişimlerden biri de ücretli olacak olan onaylı işaretlerdi. Öncesinde yalnızca doğrulanmış onay işareti ( mavi tik ) kullanılırken şu anda 3 farklı onay işareti mevcut. Bunlar mavi onay işareti, altın onay işareti ve gri onay işareti olarak adlandırılıyor. Peki bu doğrulama işaretleri neler ve ne anlamlara geliyorlar? İşte yanıtı…

  • Mavi onay işareti 

twitter mavi onay işareti

Mavi onay işareti, kullanılan Twitter hesabının aktif bir Twitter Blue aboneliğinin olduğunu gösteriyor. Bu onay ücretli hale getirilmeden önce hesaplarda tanınmışlık, aktiflik ve orijinal kriterleri karşılayıp karşılamadığı inceleniyordu. Aynı zamanda mavi tik öncesinde tanınmış ve orijinal hesapları göstermek için kullanılıyordu.

  • Altın onay işareti 

twitter altın onay işareti

Altın onay işareti ise kullanılan hesabın Twitter Onaylı Kuruluşlar programına kayıtlı resmi bir işletme hesabı olduğunu gösteriyor.

  • Gri onay işareti 

twitter gri onay işareti

Gri onay işareti ise bir kamu kuruluşunu ya da çok taraflı bir kuruluşu veya bir kamu kuruluşuna ya da çok taraflı bir kuruluşa bağlı bir çalışanı ifade ediyor.

Peki siz Twitter hesabınızda ücretli onay işareti kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz