Twitter “sana özel” sekmesinde sadece onaylı hesaplar listelenecek

0
78 Okunma

İş insanı Elon Musk, milyonlarca Twitter kullanıcısını ilgilendiren bir açıklama yaptı. Musk, Sana özel sekmesinde sadece onaylı Twitter hesaplarının gösterileceğini açıkladı. Uygulama geçtiğimiz aylarda tasarım değişikliğine gitmişti.

Sana özel sekmesinde onaylı hesaplar görülecek

İlk olarak “En son tweetler” ve sonrasında “Anasayfa” olarak kullanıcılara sunulan özellik, son olarak “Sana özel” ve “Takip edilenler” şeklinde değiştirilmişti.

twitter blue

Blue abonesi olmayanlar onay işaretini 1 Nisan’da kaybediyor

Şirket, Twitter Blue abonesi olmayan onaylı hesapların 1 Nisan tarihinde mavi tik onay işaretlerini de kaybedeceğini açıklamıştı. Twitter Blue abonelerinin etkileşimlerini artırmak isteyen iş insanı Elon Musk, uygulamada büyük bir değişikliğe gidiyor.

Elon Musk, konu hakkında “15 Nisan’dan itibaren, yalnızca doğrulanmış hesaplar sizin için önerilerinde yar almaya uygun olacaktır. Bu, gelişmiş yapay zeka destekli bot hesaplarla mücadele etmenin tek gerçekçi yolu. Aksi takdirde umutsuz bir kaybetme savaşı olur. Anketlerde oy kullanmak, aynı nedenle hesap doğrulama gerektirecek” açıklamasında bulundu.

Musk, bot hesapların da mavi onaylı tik alabileceklerinin altını çizdi. İş insanı Elon Musk, “Bununla birlikte, hizmet şartlarına uyuyorlarsa ve bir insanı taklit etmiyorlarsa, doğrulanmış bot hesaplarına sahip olmakta sorun yok” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Elon Musk’ın bu kararı ve açıklamalarının ardından Twitter kullanıcılarından da açıklamaya tepki gösterildi.

Peki siz Elon Musk’ın yeni kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz