Twitter, ücretsiz API desteğini kesti

0
147 Okunma
twitter

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, ücretsiz API desteğini durdurdu. Platform, bu yılın başında geliştiricilerin kendisi ile üçüncü taraf uygulamalar oluşturmasını yasaklamıştı. Yasaklamanın ardından şirket, API için ücretli katmanlar ve pek çok sınırlamaya sahip ücretsiz bir sürüm getirmişti. Platform şimdi de ücretsiz API desteğini kestiğini resmen duyurdu.

Twitter, ücretsiz API desteğini kapattı

Twitter, API’ını ilk olarak 2006 yılında kullanıcılarına duyurmuştu. Platformu geliştirmek ve kullanım kolaylığı sağlanması için birçok yeni özellikler de eklenmişti. İş insanı Elon Musk, popüler platformu satın almadan önce API’ler ücretsiz olarak kullanılıyordu.

twitter

Ücretsiz API kesintisi internet sitelerini etkiledi

Twitter’ın ücretsiz API kullanımını kesmesi, içerik paylaşımlarını etkinleştirmek için Twitter API’ını kullanan uygulama ve web sitelerini etkiledi. Yaşanan bu durum internet sitelerinin içeriklerini otomatik olarak Twitter’da paylaşamamasına neden oldu.

İş insanı Elon Musk, sosyal medya platformunu satın aldığı andan itibaren birçok değişiklik yaptı. Son olarak ücretsiz API desteğinin kesilmesi de bu değişikliklerden biri oldu.

Peki, siz Twitter’ın ücretsiz API desteğini kesmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz