Twitter’da artık istemediğiniz mentiondan çıkabileceksiniz!

0
243 Okunma

Popüler sosyal medya uygulaması kullanıcılarını çok sevindiren bir güncelleme ile kullanıcılarının karşısında. Kullanıcılar uzun bir süredir İşte Twitter’da artık istemediğiniz mentiondan çıkabilecek misiniz? İşte bunun cevabı ise haberimizde..

Twitter’ın rakibi Truth Social sizlere çok tanıdık gelecek

Twitter’da beklenen yeni özellik ile mentionlardan çıkabileceksiniz

Twitter’ın üzerinde çalıştığı özellik geçtiğimiz günlerde sızdırıldı. Popüler sosyal medya uygulamasında artık bir mentiondan çıkmak istediğiniz zaman tek bir tuşa basmanız yeterli olacak. Çıkmak istediğiniz paylaşımı belirttikten sonra o paylaşımdan artık sizlere bildirim gelmeyecek. “Bu konuşmadan ayrıl” özelliği ile kullanıcılar o paylaşım altında artık sizleri etiketleyemeyecek.

https://twitter.com/wongmjane/status/1494728971950247937?s=20&t=eqRO_5Ngkhu6lCtSGAvo3g

Şuan itibariyle mevcut olan Twitter’da “Bildirimleri Sessize Al” özelliğinden farklı olandan daha farklı bir güncelleme olarak gözüküyor. Kullanıcı adınızı etiketlediğinde yeni olan özellikle birlikte isminizi o paylaşımdan kaldırabileceksiniz.  Bu, diğer kullanıcıları sizi yardımcı konuşmalara çekmekten vazgeçiren bir özellik olabilir.

Sızdırılan özellik ile Twitter cephesinden henüz resmi açıklama gelmedi. Ancak Twitter’ın bir özellik sunmadan önce uzun süreler test ettiğini de unutmamız gerek. Bildirim ve rahatsızlıkların önüne geçebilecek bu özelliğin bir nebze geç kaldığını da sizlere belirtmemiz gerek. Bu haberle ilgili sizler ne düşünüyorsunuz?

Twitter’da Müslüman karşıtı içeriklerin kaldırılması

Hindistan’ın iktidar partisi Müslüman karşıtı paylaşımlarıyla gündeme oturdu. Yapılan paylaşımlar sosyal medyada büyük tepkiyle karşı karşıya kaldı. 38 kişinin idam cezasına çarptırılmasından sonra Müslüman erkeklerin idam edildiği karikatür Twitter tarafından erişim yasağına uğradı. “Terorizmin dini yoktur” sloganıyla paylaşılan karikatür şiddeti destekleyen türde bir paylaşım.

Sosyal medya uygulamalarında bu tarz paylaşımlar insanlara çok fazla rahatsızlık verebiliyor. Bu tarz paylaşımların önüne geçilmesi için Twitter’ın son güncellemesi en azından şahsi saldırıların önüne geçebilecek türde.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz