Ultrasona ulaşımı kolaylaştıran faydalı girişim: Butterfly IQ

2
703 Okunma
ultrason girişimi

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünya nüfusunun en az yarısı temel sağlık hizmetlerine ulaşamıyor. Bu nedenle geliştirilen çözümler gerçekten çok önemli. Hem farklı coğrafyalara ulaşması gereken sağlık teknolojisi hem de uygun fiyatlı olmalı. Bu noktada Butterfly Networks, ultrason girişimi adımıyla karşımıza çıkıyor. Elde taşınabilen ultrason cihazı geliştiren ekip, bu hizmete ulaşamayanlara sesleniyor.

Soğuk algınlığına çözüm: Dövme!

Butterfly IQ’yu kısaca tanımlayacak olursak, akıllı telefonlara bağlanabilen ve basit kullanımıyla bir el ultrason cihazı diyebiliriz. Ancak bu ürün şu an için tıp profesyonelleri için geliştirilen bir cihaz olduğu özellikle belirtiliyor.

ultrason girişimi

Ultrason cihazı sağlık teknolojisinde bir devrim olabilir

Bu sağlık girişimi bir devrim yaratabilir diyoruz çünkü söz konusu teknoloji sayesinde doktorlar ve hemşireler hastaları kolay bir şekilde sıra beklemelerine gerek kalmadan kontrol edebiliyor. Tek bir başlık ile hastasının birçok yerinin durumunu gözlemeyi sağlayan cihaz bu noktada maliyetlerin de düşmesini sağlıyor.

Akıllı el cihazı, hafif ve kolay taşınabilir özelliği ile de oldukça ergonomik. Tıp uzmanları için geliştirilen cihaz, akıllı telefon ile entegre çalışıyor. Akıllı telefonunun ekranından hastanın durumunu kontrol etmeye yarayan ultrason cihazı, birçok noktada diğerlerinden ayrılıyor.

GDPR sistemi sayesinde ise hastasını el ultrason cihazıyla kontrol eden doktor, bir meslektaşına danışmak istediğinde akıllı telefonu yardımıyla kolayca cihazın kaydettiği verileri gönderebiliyor.

El ile kolayca kontrol etmeyi sağlayan cihaz ABD’de 13 farklı yerde kullanılıyor. Bu alanı genişletmeyi hedefleyen geliştirici ekip, hayvanlar için de benzer bir cihazı yakın zamanda piyasaya sunmayı planlıyor.

2 YORUMLAR

    • Siz gelene kadar Claudius ve Vscan pazari tutacak ozellikle Claudiusta PW doppler ozelligi var. Sizin sistemin PW doppleri sadece vaskuler ve Amerika disinda calistirilmiyor. Hani siz genis kitlelere ulasacaktiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz