Uyku takip uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu?

0
294 Okunma
uyku takip uygulamaları

Sın yıllarda popüler hale gelen uyku takip uygulamaları birçok kişi tarafından severek kullanılıyor. Özellikle akıllı saat ve akıllı beliklik gibi vücut hareketlerimizi dinleyebilen cihazlar ile birlikte popülerleşen bu uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu merak konusu. Uyku takip uygulamaları hakkındaki temel sorulara yanıt bulabileceğiniz bu yazımızda, uygulamanın ne gibi avantajlar sağladığına da değindik.

Uyku takip uygulamaları ne işe yarar?

uyku takip uygulamaları

Bazı sabahlar kalktığınızda kendinizi çok yorgun hissedebilirsiniz. Hatta saatlerce uyumuş olmanıza rağmen yattığınızdan daha yorgun bir halde olabilirsiniz. Bu durumda gece bedeniniz için güzel geçmemiş ve yeterli dinlememiştir. Bunun birçok farklı sebebi olabilir. Stres seviyeniz, solunum sıkıntısı, aşırı sıcak veya üşüme hali uyku performansınızı etkiler. Uyku takip uygulamaları tam olarak bu işe yarıyor. Sizin için daha konforlu bir seçenek sunmasa da bir sonraki gece nelere dikkat etmeniz gerektiğini uygulamaya bakarak belirleyebiliyorsunuz. Öncelikle en doğru sonuçları elde edebilmek için bir uyku takip cihazına ihtiyacınız var. Bunun için akıllı bileklik kullanıyorsanız ek bir ürüne ihtiyaç duymazsınız.

Kalp krizlerini önceden bildirecek cilt yaması geliştirildi!

İnsanların uykuları 4 farklı evreden oluşur. Bu evreler; uykuya daldıktan hemen sonra, hafif uyku hali, derin uyku ve REM. Yeterli şekilde dinlenip dinlenmediğinizi bu dört uyku evresi ile anlamak mümkün. Bu evreler ise genellikle kalp atış hızlı solunum hızı ve beyin aktivitesi ile değişkenlik gösterir. En basit cihazlar bile artık kalp atış hızınızı ölçüyor. Gelişmiş cihazlar sayesinde beyin aktiviteleriniz hakkında dahi kısa bilgiler sunuyor. Uyku takip uygulamaları sayesinde; hangi saat aralıklarında daha verimli olduğunuzu, stres düzeyinizin uykunuzu ne kadar etkilediğini kalp atışınız ile ilgili durumlarda uyku kalitenizin geçişlerini daha rahat gözlemlemek mümkün. Üstelik uygulamalar sizin için verimli olan veya size zarar veren durumlar hakkında sizi bilgilendirir. Fakat bu tür analizlerden faydalanmak için uzun sürelere ihtiyaç vardır.

Düzenli bir uyku rutini oluşturmak ve yatağa girmeden önce meditasyon yapmak sizin için daha kaliteli uykular sunar. Fakat bu farkındalığa ulaşmak için öncellikle sizi nelerin rahatsız ettiğini iyi belirlemek gerekir. En son yemek yeme saatiniz mi? Herhangi bir solunum problemi mi ya da stres seviyeniz mi uyumanıza engel? Tüm bunları uzun süreli uygulama kullanımı ile belirleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz