Veri ihlali WhatsApp’a pahalıya patlayacak

0
218 Okunma

Bir süredir yaptığı güncelleme ile dillerden düşmeyen WhatsApp’a durumunu bir türlü toparlayamıyor. Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ile ters düşen yeni hizmet koşulları, ülkemizde ve dünyada büyük tepkiler ile karşılaştır. Türkiye için süre şimdilik ertelendi fakat çözüme varmadı. WhatsApp, AB kişisel veri kurallarındaki şeffaflık şartlarını ihlalden ötürü 50 Milyon Euro’ya varan bir para cezası ile karşılaşabilir.

Yeni gizlilik sözleşmesi değiştirilecek mi?

İrlanda’da bulunan bir veri kurumu WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesinin neleri kapsadığını ve ne sonuçlar doğuracağını araştırıyor.  İlk izlenimler doğrultusunda WhatsApp’ın attığı adımların, Avrupa Birliği vatandaşlarının verilerini ve gizliliklerini korumak amacıyla 2018 yılında yürürlüğe giren GDPR’ı ihlal ettiği belirtiliyor. Bu ihlal sebebi ile mesajlaşma platformunun 30 ile 50 Milyon Euro arasında ceza alması bekleniyor. Cezanın ne kadar olacağı henüz kesin değil ama yıl içerisinde bir karara varacak. WhatsApp konu ile ilgili sadece ceza almayacak, aynı zamanda yeni gizlilik sözleşmesinde de düzenlemelere gitmesi gerekecek.

WhatsApp alternatifi 4 mesajlaşma uygulaması

Şimdiden tedbirlerini alan Facebook, savunma için hazırlıklarını yapıyor. Şirketin finansal raporlarına bakıldığında WhatsApp’a gelebilecek para cezası için 77,5 Milyon Euroluk bir kaynak ayırdığı görülüyor.

Ülkemizde de büyük tepkilere sebep olan WhatsApp yeni sözleşmesinin etkileri bir hayli uzun süreceğe benziyor. Tamamen geri adım mı atılacak yoksa sözleşmede düzenlemelere mi gidilecek henüz bir bilgi bulunmuyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz