Online eğitim sürecinde anne-babalara tavsiyelere

0
435 Okunma
online eğitim

Pandemi dışarıdan bakıldığında yetişkinlerin hayatını daha çok etkileniyor gibi görünsede aslında bu süreçte en çok çocuklarımız etkileniyor. Arkadaş çevreleri, sosyal aktiviteleri ve hatta okullarının dahi kısıtlandığı bu dönemde psikolojik bir çok probleme kapı aralıyor. Online eğitim süreci ile bu durumun daha da artması biz ebeveynlere daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu süreçte çocuklar ile iletişimimize eskisinden daha çok dikkat etmeliyiz.

Online eğitim sürecini sorunsuz atlatmanın yolları

online eğitim

Çocuklarımız okulda sadece bilimsel eğitimleri değil aynı zaman da fiziksel ve sosyal eğitimlerini de tamamlarlar. Öğle araları, teneffüsler, ders içi iletişim ile birlikte bir nevi enerjilerini atabiliyorlardı. şimdi eğitimlerini bilgisayar ekranları üzerinde bireysel olarak tamamlamak çocuklar için de oldukça zor. Bu süreçte çocuğunuzun psikolojisini daha iyi tutmak ve başarılı olmasına katkı sağlamak için bir kaç tavsiyemiz var.

Planlamalarınıza çocuklarınızı da dahil edin

Hafta sonu ne yapacağınıza, birlikte hangi filmi izleyeceğinize, ne zaman ders çalışıp ne zaman eğlencelere vakit ayıracağınıza ve hatta akşam yemekte neler yiyeceğinize karar verirken çocuklarınızı da dahil edin. Fikirleriniz sorup gerekli gördüğünüz durumlar için çocuğunuzun taleplerini yerine getirebilirsiniz. Bu sayede çocuklar evin bir bireyi olduğunun ve fikirlerinin önemsendiğini hissedeceklerdir.

Kardeş kavgalarına dikkat edin

Eğer bir kaç çocuğunuz varsa süreç sizin için daha zor olabilir. Evde yaşadığı stresi genellikle kardeşleri üzerinden çıkaran çocuklar arasında dengeyi kurmak bir hayli zordur. Genellikle taraf olmamaya özen gösterin. Çocuklarınızın asıl ne için tartıştığına dikkat ederek problemin temel kaynağına inebilirsiniz. Bu sizi daha hızlı çözüme götürecektir. Uzun süre evde kalan çocuklar normalde kendi başlarına yaptıkları aktivitelerde sizin yardımınızı talep edebilirler. Onları kırmadan bu isteklerini reddetmeye çalışın.

Çocuklarınızın kıyafetlerini kazanca dönüştürün!

Online eğitim sürecinde en büyük destekçi sizsiniz unutmayın

Okuldan uzakta olan çocuklarımız için derslerindeki en büyük destekçi sizsiniz. online eğitim sürecini minimum iletişim ile geçiren çocuklarınız dersleri veya ödevleri konusunda normalden daha fazla desteğe ihtiyaç duyabilirler. Onlara karşı olumlu ve ılımlı yaklaşmaya çalışın. İşlerinizden zaman ayırarak birlikte ders çalışma planları oluşturabilirsiniz.

Olumlama yapmayı ihmal etmeyin

Çocuklarla bu kadar uzun süre vakit geçirmek ebeveynler için de bir hayli zor. Kimi zaman sabırsızlıklar yaşasanız da doğru yaptığı şeyler konusunda tebrik etmeyi ve olabildiğince olumlu cümleler kurmayı ihmal etmeyin.  olumlamaları yapmak çocuğun her konuda sizinle uyumlanmasını kolaylaştıracaktır.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz