Wi-Fi araması nedir? Nasıl kullanılır?

0
231 Okunma
wi-fi araması

Akıllı telefonlar arama yapmak için şebekeye ihtiyaç duymazlar. Bazı mesajlaşma ve video görüşme uygulamaları bunu şebeke bağlantısı gerekmeksizin yapabilir. Aslında internet üzerinden arama yapmak için bu tür uygulamalara ihtiyacınız yok. Wi-Fi araması destekleyen bir telefona sahipseniz aramalarınızı internet bağlantısı üzerinden yapabilirsiniz.

Wi-Fi araması nedir?

wi-fi araması 2

Bu arama tipi hayatınızı kolaylaştıracak pratik ve küçük bir çözümdür. Bu aramayı kullanabilmeniz için gereken tek şey, özelliği destekleyen bir akıllı telefona sahip olmanız. Yeni nesil telefonların çoğu özelliği destekliyor. Bu sistem aslında yeni değil. Yıllardır internet üzerinden mesaj gönderiyor ve arama yapabiliyorsunuz. Bunu diğerlerinden ayıran tek şey herhangi bir uygulamaya ihtiyacının olmaması. Özellik etkinleştirildiğinde telefonunuz ile arama yaparken hücresel veriyi değil Wi-Fi şebekesini kullanırsınız.

Wi-Fi araması kullanmanın avantajları

Günümüzde telefonun çekmediği yerler kısıtlı. Fakat düşük şebeke çekimi sebebi ile hala şehir merkezlerinde bile kesintisiz arama yapılamayan yerler var. Bu gibi durumlarda eğer bir internete bağlıysanız şebekeyi düşünmenize gerek yok. Şebekeden bağımsız çalışan bu sistem sayesinde kesintisiz görüşmeler yapabilirsiniz. Wi-Fi ağından çıktığınızda ise şebeke bağlantısına otomatik olarak geri dönersiniz.

Tek avantaj bununla sınırlı değil. Ayrıca Wi-Fi araması özelliği için herhangi bir ek ücret ödemezsiniz. Üstelik kullanımı oldukça basittir. Hiçbir zahmete girmeden aramalarınızı çok düşük veri harcamaları ile yüksek kalitede gerçekleştirebilirsiniz.

Wi-Fi araması yapmak için ihtiyacınız olanlar

Bu arama şeklini kullanmak için üç şeye ihtiyacınız var. Wi-Fi aramasını destekleyen bir akıllı telefon. Aramayı destekleyen bir şebeke ve bir internet bağlantısı. İşte bu kadar basit.

Eğer 2018 yılından sonra üretilmiş bir telefona sahipseniz muhtemelen bu özelliği destekleyen bir akıllı telefonunuz vardır. Bunu kontrol etmek için Ayarlar sekmesinden yararlanabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz