Wi-Fi artık çok daha hızlı olacak!

0
164 Okunma
Daha hızlı Wi-Fi dönemi

İnternet hızlarıyla alakalı gelişmelere bugün bir yenisi ekleniyor. Wi-Fi 6 ile yeni tanıtılan akıllı telefonlarda çok daha hızlı internete ulaşım sağlanacak. Wi-Fi 6, 2020’de en çok konuşulan konular arasına girecek diyebiliriz.

Wi-Fi’nin standartlarını belirleyen Wi-Fi İttifakı, yapılan açıklama ile birlikte Wi-Fi 6 dönemini resmen başlatmış oldu. Bu oldukça heyecan verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir çünkü bu sayede internet hızlarında önemli bir artış olacak. İnternetin maksimum hızı 3,5 Gbps’den 9,6 Gbps’ye çıkacağı aktarılıyor.

Wi-Fi 6 hangi cihazlarda bulunuyor?

Yeni tkenoloji, Wi-Fi’yi daha verimli hale getirmek için bir araya getirilen bir dizi yeni teknolojiyi içeriyor. iPhone 11 ve 11 Pro’nun satışa sunulmasıyla yeni internet hızını desteklediğinin altı çizildi. Bu teknoloji yeni cihazlarla beraber insanların kullanımına sunuluyor. iPhone için gelecek olan yeni teknolojiyi kullanacak ilk akıllı telefonun Samsung Galaxy Note 10 olacağı açıklandı.

Ancak elbette diğer akıllı cihazlar için de başvuru yapılırsa ve şartlar yerine getirilirse sertifika alınacağı söyleniyor.  Ancak Wi-Fi 6 yeni donanım gerektirdiğinden, şu anda piyasada bulunan çoğu ürün desteklemesi için güncelleme yeterli olmuyor.

Direkt akıllı telefonun da bu teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Yine de bu teknolojinin yaygın hale gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Ancak gelecek heyecan verici ve ilerleyen dönemde bu konu hakkında atılımları göreceğimizi söyleyebiliriz.

iPhone 11 tanıtıldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz