Wikipedia yeniden ülkemizde!

0
420 Okunma
wikipedia-yeniden-ulkemizde-3

Bugün sonuçlanan, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, internet ansiklopedisi Wikipedia Türkiye’de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruda, oy çokluğuyla ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Bu kararın ardından önümüzdeki günlerde Wikipedia’nın yeniden erişime açılması bekleniyor.

Wikipedia,Türkiye’den tamamen erişim yasağı aldığından beri iki kez “Türkiye’yi Özledik” kampanyası başlatmış ve hakkındaki olumsuz iddiaları reddetmişti.

wikipedia-yeniden-ulkemizde-1

Dünyanın en çok kullanılan ve en popüler internet ansiklopedisi konumunda olan Wikipedia iki yılı aşkın bir süredir Türkiye’de erişim engeliyle karşı karşıya.

Rusya’dan internet şov!

 

29 Nisan 2017’de “Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı” gerçekçe gösterilerek kapatılmıştı.

wikipedia-yeniden-ulkemizde-2
Bugün bu konu Anayasa Mahkemesi’nde görüşüldü. AYM Genel Kurulu, Wikipedia’ya yapılan yasaklamanın “ifade özgürlüğünü ihlal” ettiği belirlendi. Verilen bu kararla Wikipedia’nın ülkemizde tekrardan kullanımına izin verilecek.

Anayasa Mahkemesi’nde yapılan görüşmede bir oylama yapıldı. Yapılan oylamadan 6’ya karşı alınan 10 oyla Wikipedia’nın ifade özgürlüğünün ihlal edildiği sonucuna varıldı.
Bundan sonra Wikipedia’ya erişim yeniden mümkün olacak. Türkiye’deki Wikipedia kullanıcıları siteyi yeniden kullanabilecekler. Fakat Wikipedia’nın ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

Şeyma Subaşı yine sosyal medyayı karıştırdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz