Xiaomi Studios’un ilk Türkiye filmi yayınlandı

0
342 Okunma
Journey

Xiaomi Studios Gizem Kuru yönetmenliğinde ilk filmi Journey’i yayınladı. Tamamı Mi 11 ile çekilen film 4K görüntü kalitesiyle profesyonel çekimden farksız.

Xiaomi Studios’un ilk Türkiye filmi Journey yayınlandı!

Journey

Profesyonel kameralar yerine Mi 11 kamerası ile çekilen film, kamera çekimlerini aratmıyor. 4K görüntü kalitesi ve 24,30 ve 60 kare çekim özellikleri ile ortaya çıkan eserde Xiaomi kamerasının tüm özelliklerinden faydalanıldı. Bazı sahnelerde yavaşlatma ve hızlandırma tekniklerinin de kullanıldığı film hakkında Gizem Kuru şu ifadeleri kullandı;

“Cep telefonlarının bugünün anılarını yaratmakta ve onları geleceğe taşımakta ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onlar, hayatlarımızın içindeki en özel anlara tanıklık eden hatta onları bizim için inşa eden ürünler. “Journey” filminde de bu içgörü ile hareketle, anılarımıza olan yolcuğu işlemek istedim. Xiaomi Mi 11, bana hem gündüz hem de gece içinde yarattığımız anıların ifade edilmesi için harika bir fırsat sundu. Telefonun video özellikleri profesyonel bir film çekmeye yetecek kadar iyi. Üç farklı lensin varlığı ve 4K video kaydında farklı FPS özelliklerinde kayıt alınabilmesi, Pro ayarlarda ışık dengesinin kolayca ayarlanabilmesi bu film çekimlerinde bize kaliteli sonuçlar verdi. Xiaomi Studios’un böylesine önemli bir projesinde yönetmen olarak yer almaktan dolayı çok mutluyum.”

Twitter yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Toplam da 3 gün süren İstanbul çekimleri ile ortaya çıkan kısa filmde; ana karakterin Kadıköy-Karaköy arası günlük yolculuğu ve kurduğu hayaller konu alınıyor.

Kısa filmi aşağıdan izleyebilirsiniz

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz