Yandex’in yeni asistanı “Alisa” ile tanışın

0
199 Okunma

Yandex Navigasyon kullanıcılarına yolculuklarda bundan sonra Akıllı Asistan Alisa eşlik edecek. Alisa ile Türkiye’de ilk kez bir navigasyonda akıllı asistan kullanılacak. Bir sürü yeteneğe sahip olan Alisa; yol ve trafik durumu, adres ve mekân bilgisi söylemenin ya da rota oluşturmanın yanı sıra, hava durumu ve tarih bilgisi de verebilecek.

Rusçadan sonra ilk kez Türkçe öğrenen Alisa‘ya her türlü soruyu sormak ve kendisiyle sohbet edebilmek mümkün olabilecek. Kullanıcılar Yandex Navigasyon’u açıp “Alisa” diye seslenerek veya harita üzerinde yer alan mikrofon ikonuna tıklayarak, akıllı asistana kolayca ulaşabilecek.

yandex navigasyon ile ilgili görsel sonucu

2013 yılında Türkiye pazarında gerçek zamanlı trafik verisini paylaşan ilk navigasyon uygulaması olan Yandex Navigasyon, sunduğu hizmeti yapay zekâ teknolojisiyle zenginleştiren ve daha farklı bir boyuta çıkaran bir “ilk”e imza atıyor. Yandex Navigasyon Akıllı Asistan Alisa’yı Rusya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Black Friday başlıyor!

yandex navigasyon ile ilgili görsel sonucu

Alisa ile navigasyon deneyimi

Kullanıcıların keşfettikçe vazgeçemeyeceği bu özellikler arasında; yer arama, rota oluşturma, trafik yoğunluğunu öğrenme, konum bilgisi gibi navigasyon ve harita bilgilerinin yanı sıra hava durumu, tarih gibi güncel kısa bilgiler de yer alıyor. Alisa ile sohbet etmek içinse Yandex Navigasyon’u açıp “Alisa” diye seslenmek yeterli oluyor. Yoğun trafik anlarında ya da uzun yol gidilen seyahatlerde kullanıcılar Alisa ile sohbet edebiliyor.

Stranger Things yeni sezonu hakkında beklenen gelişme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz