YouTube’daki video kalite ayarları güncellendi

0
449 Okunma

Popüler video platformu YouTube’un mobil uygulamasına yeni güncelleme geldi. Yayınlanan yeni güncelleme ile uygulama, hem iOS hem de Android kullanıcılarına video kalitesi için daha fazla seçenek göstermeye başladı.

Video kalite ayarlarında yeni dönem

Güncellemeden önce videoların çözünürlüğü 144p, 1080p gibi seçeneklerle manuel olarak ayarlanıyordu. Ancak YouTube çözünürlük ayarlarını daha da basitleştirdi ve menüye “Daha yüksek görüntü kalitesi” ve “Veri tasarrufu” olmak üzere iki yeni seçenek ekledi. Yeni gelen “Veri Tasarrufu” seçeneği, interneti sınırlı veya düşük kullanıcılar tarafından kullanılabilecek ve videonun kalitesi en düşük 144p en yüksek 480p olacak.

YouTube Kids Türkiye’de kullanıma sunuldu

Yeni gelen bir diğer seçenek  “Daha yüksek görüntü kalitesi”; adından da anlaşıldığı üzere yüksek kalitede video izleme imkanı tanımakta. Bu ayar seçiliyken videonun kalitesinin 720p’den aşağı düşmeyeceği tahmin ediliyor. Ayrıca platform, eski sistemden memnun olanlar için de “Gelişmiş” seçeneğini ekledi. Bu seçenek internet hızınız ne olursa olsun daha önce seçtiğiniz kaliteden videoyu oynatmaya devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz