YouTube’dan nefret söylemine yeni karar

0
138 Okunma

YouTube genellikle yayın politikaları konusundaki tartışmalı durumlarda hızlı bir şekilde politikalarını günceller. Nefret söylemleriyle ilgili süregelen tartışmaların ardından bugün “Nefretle mücadele çalışmalarımız” başlıklı bir blog yazısı ile yeni YouTube politikaları duyuruldu.

Ünlü YouTuber, altın kaplama Apple Watch yaptı

Nefret içerikli videolar için yeni YouTube politikaları yayınlandı!

YouTube şimdiye birçok farklı alanda yayın politikalarını hızlı bir şekilde güncelledi ve bu politikalara göre hareket etti. Özellikle insanları ayrıştıracakveya ayrımcılığa sürükleyecek nefret içerikli videolar, kanıtlanmış olayları reddeden içerikler ve yanlış bilgilendirici videolar hakkında farklı adımlar attı.

Bu tarz videoları platformdan kaldırdı, sınırladı veya önerilenlere çıkmasını engelledi. Yeni yayınladığı blog ile de nefret dolu konuşma videolarının görüntülemelerini yüzde 80 oranında azaltması gibi şirketin platformdaki nefretle savaşını anlatan ilerlemesini paylaştı.,

Nefret içerikli videolar için yeni YouTube politikaları yayınlandı! - ShiftDelete.Net

Yeni karar ile de bugün itibariyle yaşcinsiyetırkdin veya cinsel yönelim gibi niteliklere dayalı ayrımcılık veya dışlamayı haklı çıkarmak için bir grubun üstün olduğunu iddia eden videoları platformdan tamamen kaldıracağını duyurdu. Buna ilk örnek olarak da doğal olarak ayrımcılığı destekleyen Nazi ideolojisinibarındıran veya yücelten videolardan bahsetti.

Ayrıca şirket platformdan şiddet içerikli tüm videoların da kaldırılacağını söyledi. YouTube bu videoları geçtiğimiz Ocak ayında test etmeye başladığı yeni algoritmasıyla tarayacak. ABD’de yapılan ilk testlerde Dünya’nın düz olduğunu iddia eden veya sahte mucize ilaçları tanıtanlar gibi yanlış bilgi yayan videoların önerilerini azalttı ve yüzde 50 oranında sınırlamaya başardı.

Son olarak, bu yıl bu algoritmayı daha fazla ülke için kullanacak olan şirket yukarıda bahsettiğimiz ihlalleri gerçekleştiren kanalların YouTube İş Ortağıprogramından çıkartılacağını da bildirdi.

Kaynak: ShiftDelete.Net

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz