Yüz tanımayı engelleyen mücevher

0
175 Okunma

Yüz tanıma cihazlarından rahatsız olanlar için ilginç çözüm. Ewa Nowak yüz tanıma sistemlerini engellemek için şuana kadar görülmemiş garip görümlü bir mücevher parçası tasarladı.

Bu sehpa gündüz hoparlör gece şarj cihazı

Yüz tanıma sistemlerinin çözümü mücevherlerimiz

Teknolojinin gelişmesi insan hayatı için birçok kolaylık sağlarken zaman zaman özel alan ihlaline de neden olmuştur. Bunlardan bir tanesi de gözetim toplumu. Toplum teknolojinin de yardımıyla güç sahipleri tarafından gözetim altına alınmış ve kontrol edilmeye başlanmıştır. Bu gözetim tümüyle olumsuz sayılmasa da tabii ki olumsuz yönleri de mevcut. Sokakta yürürken, arkadaşımızla dışarı çıktığımızda veya çocuğumuzla parkta oynarken bile sürekli olarak gözetleniyor ve kontrol edilmeye çalışılıyoruz. Bu durum dışarıdaki tehlikelere karşı güvende hissetmemize neden olsa da bazen fazlasıyla rahatsız edici. Çünkü tanımadığınız insanlar tarafından tanınır hale geliyor gözetleniyorsunuz. Gözetimden kaçmanın mümkün olmadığı bu çağda tasarımcı Ewa Nowak bu soruna çözüm bulabileceğini öne sürüyor. Çözümün kullandığımız takılar olacağını iddia ediyor.

Nowak, yüz tanıma sistemlerini engellemek için şuana kadar görülmemiş garip görümlü bir mücevher parçası tasarladı. Alnımızı ortadan ikiye bölen ve elmacık kemiklerimizi kapatan bu mücevher, yüz tanıma sistemlerini engelliyor. Nowak takının etkili olabilmesi için kullanıcının yüzünü tam olarak kaplaması gerektiğini söylüyor. Takının günlük olarak kullanımı alışılmamış ve farklı olsa bile mahremiyet isteyen kadınlara bir çözüm olur nitelikte. Ürünle ilgili şimdilik seri üretim planı yok, ancak ürünün kesin çözüm olup olmayacağı da merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz