Zamanı verimli kullanmanızı sağlayacak 3 uygulama

0
147 Okunma

Asla geriye alamadığımız ve telafisi olmayan tek şey zamandır. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Günlük işlemler esnasında sosyal medyada zaman kaybetmemek neredeyse imkânsız. Bu yazımızda zamanı verimli kullanmak için 3 uygulama tavsiyesinde bulunduk.

Focus

Mac menü çubuğuna eklenen bir uygulama olarak tasarlanan Focus, dikkatinizi dağıtan web sayfası ve uygulamaları bloke ediyor. Dahası, siz bloke ettiğiniz bir uygulama veya web sayfasına erişmek istediğinizde geri adım atmanız için motive edici mesajlar veriyor. Focus ile belirlediğiniz erişim kısıtlamasının süresini istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz.

Çocuklar için faydalı 5 mobil uygulama önerisi

RescueTime

RescueTime, zaman yönetimi konusunda karşınıza çıkacak en pratik ve yenilikçi çözümlerden biri. Ücretsiz olan uygulamanın amacı, dikkatinizi dağıtan alışkanlıklardan sizi uzaklaştırmak. RescueTime, mobil cihazınızın veya bilgisayarının arka planında çalışıyor. Çalıştığı sürece hangi uygulamalarda ve web sayfalarında zaman harcadığınızın raporunu tutuyor. Belli bir sürenin sonunda internette geçirdiğiniz vaktin ne kadar verimli olup olmadığını rakamlarla görebiliyorsunuz. Örneğin günde 45 dakikadan fazla ayırmamanız gereken Instagram’da 2 saat harcadığınızı öğrenmek, bir hafta boyunca tek bir uygulamanın size ne denli vakit kaybettirdiğini anlamamızı sağlıyor.

Todoist

Todoist ile karmaşık yapılacaklar listelerini kolayca yönetilebilirsiniz. Uygulama hem büyük hem de küçük projelerin düzenlenmesi, planlaması ve ortak çalışmaların yürütülmesinde kullanılmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz