Zoom’da hem yüzü hem de elleri gösterecek sistem

0
2.309 Okunma
Görüntülü konuşma hilesi

Artık birçok insan görüşmelerini Zoom, Google Meet ve WhatsApp gibi uygulamların görüntülü görüşme özellikleri sayesinde gerçekleştiriyor. İş görüşmelerinden toplantılara, oradan arkadaş sohbetlerine kadar birçok tarafa genişleyen bu görüşmeler sayesinde milyonlarca kişi birbiriyle konuşabiliyor. Görüntülü konuşma hilesi ile karşımıza çıkan Amos Blanton, konuşmaları daha keyifli hale getirecek.

Görüntülü konuşma hilesi oldukça pratik

MIT Media Lab’de araştırmacı olan Amos Blanton da görüntülü görüşmeler için çok yaratıcı ve herkesin evinde kurabileceği bir sistem geliştirdi. Oldukça pratik olan bu sistem sayesinde Zoom gibi uygulamalarda görüntülü konuşmalarınızı yaparken aynı zamanda ellerinizi de kullanabilirsiniz. Örneğin, iş toplantısı yapıyorsunuz ve bir projeyi çizerek göstermeniz gerekiyor. Blanton’un bulduğu yöntem ile hem yüzünüz hem de çizim yaptığınız kısım görünebiliyor.

Amos Blanton, bir mandala kesip yerleştirdiği ayna sayesinde elini yansıtıyor ve kamerada görünmesini sağlıyor. Bu tarz bir konuşma ya da görüşme gerçekleştirmek istiyorsanız söz konusu taktiği size öneriyoruz. Sadece iş değil aynı zamanda eğlenceli arkadaş sohbetlerini de renklendirecek bu taktiği uygulaması da oldukça basit. Burada önemli olan şey mandala takılan aynalı aparatı kameraya doğru açıda yerleştirmeniz.

Görüntülü konuşma hilesi nasıl yapılır merak edenler için nasıl bir mantık ile çalıştığının anlatıldığı Twitter paylaşımını bırakıyoruz.

Zoom’a büyük darbe geliyor: Google Meet ve WhatsApp

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz