Amazon drone kargo sistemi için çalışmalarını sürdürüyor

0
269 Okunma

Yayınlanan raporlara göre Amazon, drone kargo sistemi için gerçekleştirdiği çalıştırmalarına devam ediyor. Amazon drone teslimat programının işleyişinde şuan itibariyle sorunlar gözükse de, şirketin bu sorunları hızlıca çözeceği aşikar.

Amazon’da Clubhouse’a çıkartma: AMP

Amazon drone kargo sisteminde 5 kaza yaşandı

Amazon, yeni kargo sistemini denediği 4 ay boyunca 5 adet kaza yaşadı. Şirketin Pendleton, Oregon’daki test bölgesinde yaşanılan kazalarda  Amazon’un Federal Havacılık İdaresi soruşturmadan önce enkazı temizlediği iddia edildi.  Amazon’un Federal Havacılık İdaresi soruşturmadan önce enkazı temizlediği iddia edildi.

Amazon sözcüsü Av Zammit, şirketin olayı belgelemek ve drone’u hareket ettirmek için Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu’ndan (NTSB) aldığı emirleri takip ettiğini söyleyerek buna iddialara itiraz etti. İlk yaşanan kazada dronenun pervanesi gövdesinden ayrıldı. İkinci kazada ise dronenun motoru kapandı. Baş aşağı dönen ve havada 160 metreden düştü drone, yaklaşık olarak 25 dönümlük bir yangına yol açtı. Daha sonra yerel itfaiye tarafından söndürüldü.

2013 yılında Jeff Bezos tarafından duyurulan drone teslimatları neredeyse 9 yıl geçmesinin ardından henüz tam olarak hizmetlerini aktif hale getiremediler. Dikey uçma özelliğine sahip dronelardan esinlenen şirketin 2020’de bir drone havayolu şirketi olarak faaliyet göstermesi için FAA onayı aldığını duyurdu.

. İnsanlar ve hayvanlar için drone görüntülerini analiz etmek için İngiltere merkezli bir tesiste, bir işçinin işte alkol içtiği bildirilirken, bir diğerinin görüntülerde tehlike olup olmadığına bakılmaksızın bilgisayarlarındaki “onayla” düğmesini basılı tuttuğunu söyledi. Amazon, uçuş testlerinden hiçbirini kaza olarak sınıflandırmadığını, çünkü herhangi bir yaralanmaya neden olmadığını veya yapıları riske atmadığını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz