Apple’ın artırılmış gerçeklik odaklı akıllı gözlük hamlesi

1
573 Okunma
apple akıllı gözlük

Bildiğiniz gibi bir süredir Apple’ın akıllı gözlük ile karşımıza çıkacağı konuşuluyordu. İşte söz konusu Apple akıllı gözlük AR detaylarıyla biraz daha belli oldu. Yine de karşımıza hemen çıkmayacak olsa da bazı tarih tahminleri bulunuyor. Normalde 2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen gözlüğün Corona virüsü gerekçesiyle ertlendiği düşünülüyor.

apple-akilli-gözlük

Apple akıllı gözlük ile AR teknolojisine göz kırpıyor

Daha çok bilim kurgu filmlerinden görmeye alışık olduğumuz gözlük konsepti ile gündeme gelen Apple’ın AR gözlüğü, artırılmış gerçekliğin yanında sanal gerçeklik tarafına odaklandığı tahmin ediliyor. Bunun yanında bu akıllı gözlüğün telefon veya bilgisayar gibi herhangi bir cihazdan bağımsız olarak çalışacağı aktarılmış ve birçok kişiyi heyecanlandırmaya yetmişti.

Apple’ın bu AR gözlüğü, Facebook’un Oculus Quest’ine benzer bir görünümde sunulacağıı iddia edilmişti ancak yeni yayımlanan raporlar aksini söylüyor. Apple’ın tasarımda minimal ve kullanıcı dostu yolları tercih ettiği biliniyor bu nedenle söz konusu akıllı gözlüğün de şık bir tasarım ile kullanıcının karşısına çıkacağı ortaya çıktı. Bununla birlikte ürünün tahmini piyasaya çıkma tarihi de 2022 yılını işaret ediyor.

Gözlükte yer alacak, kısa mesafede yüksek hız bağlantı teknolojisi olan 60GHz WiGig, kullanıcıları kablo derdinden kurtaracak gibi duruyor. Bunun yanında kulaklıkta bir mikrofon setinin olacağı ve bütün gün giymeye uyumlu materyallerle donatılacağı aktarılıyor.

Bunlar söz konusu ürün hakkında son yorumlar olsa da kullanıcıya ulaşırken birçok değişiklik geçirebileceği de aktarılıyor.

Apple’den yeni yıl sürprizi “artırılmış gerçeklik gözlük tasarımı”

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz