Apple Music özelliği Android’e geliyor

0
138 Okunma

Apple düzenlediği WWDC 2021 etkinliğinde müzik akışı hizmeti için Spatial Audio (Uzamsal Ses) ve Lossless (Kayıpsız Ses) özelliğini tanıttı. Şu anda iPhone’larda kullanılabilen özellik Android cihazlar için de kullanıma sunulacak.

Apple Music’de Spatial Audio nasıl etkinleştirilir?

Yakında kullanılabilecek

Android kullanıcılarını sevindiren bu gelişmenin ne zaman kullanıma sunulacağıyla ilgili henüz net bir tarih paylaşılmadı. Test aşamasında olan özellik cihazlarda sürükleyici bir ses deneyimi sunuyor. Özelliği denemek isteyen Android kullanıcılarının beta programına kayıt yaptırmaları gerekiyor.

apple-music-ozelligi-android-e-geliyor-1

Bu iki yeni özelliğin ne olduğunu merak ediyorsanız size şöyle açıklayalım: Kayıpsız ses, sanatçıların stüdyoda kaydettiği parçaları  yüksek çözünürlüklü olarak gerçek ses dosyaları üzerinden dinleyebilmenizi sağlıyor. Uzamsal ses özelliğini ise Apple “Müzik dinlemenin ötesine geçen ve kendinizi müziğin içindeymişsiniz gibi hissettiren çok boyutlu bir deneyim yaşayın.” sözleriyle açıklıyor. Bu özellik kulaklıklara; kaynağa bağlı olarak, gerçek surround ses ve Dolby Atmos desteği ile güçlü bir ses deneyimi sağlamakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz