Bu da oldu: Dünyanın ilk kahve maskesi!

0
338 Okunma
Dünyanın ilk kahve maskesi

Tek kullanımlık maskelere alternatif olarak dünyanın ilk kahve maskesi defalarca kullanılabildiği gibi oldukça koruyucu olduğu da söyleniyor.

Dünya Corona virüsü ile savaşırken tıbbi malzemelere ihtiyaç her geçen gün artıyor. Buna bağlı olarak da özellikle maskeye talepler oldukça yüksek. Farklı birçok maske tasarımı görüyor olsak da bu sefer ki gerçekten iyi görünüyor. Hem geri dönüştürülmüş bir maske hem de tek kullanımlık değil işte karşınızda: AirX.

Dünyanın ilk kahve maskesi

Dünyanın ilk kahve maskesi üretildi

AirX hem çok şık bir maske olarak görünüyor hem de geliştirilen kumaş sayesinde koruyuculuğunu kaybetmemiş oluyor. Bu fikir nereden gelmiş dersiniz? Kanada merkezli şirketin bu tasarımı Çin’in Wuhan kentinde salgının en yoğun olduğu dönemde tıbbi atıkların 270 tona kadar çıktığını duyduklarında oluşturuyor. Bu sayede dünyanın ilk kahve maskesi ortaya çıkmış oluyor.

İlk olarak Vietnam’da satışa sunulan maske, yüzde 100 vegan ve doğa zarar vermeyen materyallerden üretilmiş durumda. Antimikrobiyal olan maskenin alerjenik kişilerde de rahatlıkla kullanılabileceği aktarılıyor. Maske için AATCC 100 sertifakası da alınmış durumda. Biyolojik olarak eklenen filtreye ek olarak maskeye kahve bileşeni iki şekilde geliyor: Kahve çekirdeklerinden oluşturulmuş iplik ve gümüş nanoteknoloji. Bu sayede maske oluşturulmuş oluyor.

Kahve maskesi toplamda 5 farklı renk seçeneği ile geliyor: Beyaz, siyah, gri, mavi ve elbette kahverengi. Ürünün küresel pazarda karşımıza çıkıp çıkmayacağı hakkında henüz bir bilgi yok. Tek bir tane alabildiğiniz gibi 5’li paket şeklinde de ürünü satın alabiliyorsunuz.

Tekli maske için 19 dolarlık bir fiyat ödemeniz gerekiyor.

 

Maske artık gerçekliğimiz: Teknolojik maske tasarımları

 

Maske takmayı daha kolay hale getiren aparat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz