Çernobil Bölgesi 4. reaktör turistlere açıldı!

0
1.061 Okunma
Çernobil bölgesi

HBO’nun ödüllü mini dizisi Chernobyl ardından turistlerin işlek mekanı haline gelen eski reaktör bölgesi, resmi olarak turistlerin ziyaretine açılıyor. Bildiğiniz gibi Çernobil bölgesi, nükleer reaktörün patlamasıyla yayılan nükleer atıkların ve erken müdahale edilmemesiyle milyonlarca kişiyi etkileyen bir felaketin mekanı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak HBO’nun bu yıl çevrim içi ortamda mini dizi olarak sunmasıyla rekor üstüne rekor kıran dizi olayın bilinirliğini artırdı . İzleyicileri ekrana bağlayan dizinin kısa olmasıysa birçok izleyici tarafından eleştirilmişti.

Ultrasona ulaşımı kolaylaştıran faydalı girişim: Butterfly IQ

Çernobil bölgesi resmi olarak turistlere açıldı

Instagram fenomenleri ve fenomen olmak isteyenlerin dizi ardından Ukrayna’nın nükleer bölgelerine gitmesi ise oldukça eleştirildi. Orada hayatını kaybeden insanlara saygısızlık olarak yorumlanan bu ziyaretler, artık Çernobil bölgesi olarak adlandırılan ve patlamanın gerçekleştiği reaktör binası ziyaretçilere resmi olarak açılıyor.

Çernobil bölgesi hakkında birçok haber duyuyoruz. Ancak şimdi Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Volydymyr, rehberli turist turlarının başladığını duyurdu. Ancak bu bölge hala radyasyon içerdiği için ziyarete gidenler tehlike altında olabiliyor. Örneğin, turistlere açılan reaktörün özel kıyafetlerle gezilmesinin ardından, iki radyoloji testine başvurmaları gerekiyor.

Çernobil 4.Reaktör

Kara turizmin yeni rotası: Çernobil 4.Reaktör

Çernobil’e en yakın yerleşim yeri olan Pripyat kasabası ise yaklaşık 4 bin kilometreye kadar yakın bir alanı kapatıldı. Ancak kapalı ve tehlikeli olmasına rağmen turistler bu bölgeye girip fotoğraf çekiliyor. Gizli girenlerden, izinli bölgeye girip oraya geçenlere kadar birçok ziyaretçi sağlığını riske atarak bölgeye giriyor. Normal şartlar altında insanların girmesi yasak olan 4.Reaktör  ise diğer bölgelerindeki radyasyona oranla 40 bin kat daha fazla ve yine de turistler için çok tehlikeli.

HBO‘nun dizisinden bahsetmiştik, işte o mini dizi sayesinde Çernobil’e yapılan gezilerde geçen yıla oranla yüzde 30’luk bir artış olurken, yaz aylardındaki rezervasyonların ise yüzde 40 arttığı bildirildi. Birçok kişi Çernobil bölgesine gidiyor ve dizide görülen yerleri soruyor. Çernobil‘in gezilen bölgelerinde ise radyasyon normalden daha düşük, bu nedenle bir insanın evinde alacağı radyasyon miktarına eşit bir radyasyon alındığı belirtiliyor. Ancak 4. Reaktör ‘ün ziyarete açılması riskleri artırıyor.

1986 yılında yaşanan nükleer patlama binlerce insanın hayatına mal olmakla kalmadı aynı zamanda gelecek neslin de birçok hastalıkla doğmasına neden oldu.

iOS tarafında Instagram karanlık mod özelliği kazandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz