Ehliyetsiz bile kullanılabilen otomobil: Citroen Ami

0
1.154 Okunma
Citroen Ami

Elektrikli otomobiller birçok marka ile güzel birçok alternatif seçenek ile karşımıza çıkıyor. Geçenlerde Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkan Citroen Ami, dikkat çeken özellikleriyle karşımıza çıkıyor.

Küçük yaştakilerin de kullanabileceği bu elektrikli otomobil aynı zamanda ehliyetsiz olarak da kullanılabilir olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor.

Honda şirin görünümlü elektrikli otomobili için 2022’yi işaret ediyor

Elektrikli otomobiller ailesinin şirin üyesi Citroen Ami

Ülkeden ülkeye değişen trafik kurallarıyla birlikte Citroen Ami, elektrikli otomobil noktasında kendisini farklı konumlandırıyor.

Ehliyetsiz bile kullanılabilen otomobil Citroen Ami şirin görünümüyle dikkat çekiyor. Fransa’da en az 14 yaşındaki bireylerin kullanabildiği, Almanya’da ise bu yaşın en az 16 ile sabitlendiği yaş grubu aracı rahatlıkla kullanabiliyor.

Otomobil iki kişilik ve kablosuz şarj seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Tam dolu batarya ile 100 km menzil ile kullanılabilen otomobil ile maksimum 45 kilometre hız yapılabiliyor.

Citroen-Ami

Citroen Ami’nin fiyatı ne kadar?

Peki ne kadar sürede şarj oluyor diye merak ediyorsanız, 3 saatte tam şarj olabiliyor. Aracın içinde yer alan ekrandan ses kontrollerinin yapıldığı belirtiliyor.

Bunun yanında elektrikli otomobili isterseniz kiralayabiliyorsunuz. Bu seçenek ile de farklı bir alternatif olan aracı kiralamak için 19,99 euro ödemeniz lazım.

Uzun süreli veya kısa süreli olarak ayrılan kiralama seçenekleri için tercihinizi ihtiyaçlarınız dahilinde yapabilirsiniz. Bunun yanında aracı satın almak isterseniz haziran ayında ulaşabileceğiniz otomobil için Avrupa’da 6 bin 900 euro ödeminiz gerekiyor.

Hyundai kaza önleme sistemiyle geleceğe sesleniyor

https://www.youtube.com/watch?v=74VfCw1FE2s&feature=emb_title

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz