Facebook popüler uygulamasını televizyonlardan kaldırıldı!

0
137 Okunma

Facebook’un, kullanıcılarına platformdaki çeşitli videoları, şovları ve canlı yayınları izlemesine olanak tanıyan akıllı TV uygulaması, çıkan sızıntılar üzerine artık Apple TV’de bulunmayacağı iddia edildi. İşte detayları…

Bu özellik Instagram’da bile yok! Facebook Reels gelişiyor

Facebook video uygulaması artık Apple Tv’lerde olmayabilir

Sosyal medyada kullanıcılar, Apple TV 4K’larında Facebook Watch’u açmaya çalıştıktan sonra aldığı bildirimin bir görüntüsünü paylaştı. Ardından kullanıcılar da aynı sorunla karşı karşıya gelince ekran görüntülerini paylaşmaya devam etti. Facebook, Watch uygulamasını Samsung akıllı TV’lerde ilk kez başlattıktan sonra 2017’de Apple TV’de kullanıma sunmuştu. Uygulama ayrıca diğer çeşitli akıllı TV’lerde ve konsollarda ve ayrıca Facebook’un mobil uygulaması ve masaüstü sitesinde de kullanabiliyor.

Yayınlanan rapora göre, Apple TV kullanıcıları, uygulamanın en son güncellemesiyle Facebook tarafından kapatılmasıyla artık Facebook’un özel video platformuna erişemiyor. Rapor, uygulamanın App Store’da hala mevcut olduğunu, ancak Facebook Watch’u başlatırken kullanıcıların bir hata mesajıyla karşılaştığını belirtiyor.Apple TV’de Watch uygulamasını kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar, Watch’ı telefonlarından televizyonunuza yansıtmanız gerek, ancak bu açıkça bir uygulamayı açmak kadar kolay değil.

Facebook Watch, sosyal medya platformunun mobil, PC ve TV genelinde videoya yönelik büyük baskısının bir parçası olarak Apple TV’de ilk kez 2017’de piyasaya sürüldü. Oyuna büyük yatırım yaptı ve Twitch’te isim yapmış bir dizi en iyi yayıncıyla özel anlaşmalar imzalanmıştı. Ancak son zamanlarda, Facebook’un ana şirketi Meta, ‘metaverse’ işini büyütmek ve VR’de lider olmakla daha fazla meşgul oldu. Bu nedenle, bir zamanlar umut vaat eden girişimlerin birçoğu unutuldu. 

Görünen o ki Facebook Watch uygulaması da bunlardan biri oldu. Peki ya sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında bekliyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz