Google yerini sosyal medya platformlarına mı bırakıyor?

0
95 Okunma
google sosyal medya

Arama motoru ve türevi yazılımlar ile hayatımızda yer alan Google, son dönemlerde sosyal medya platformları ile rekabet etme durumunda kaldı. Özellikle sosyal medyadan öğrenebileceği şeyler için Google’ı tercih etmeyen gençler, teknoloji devini endişelendiriyor. İşte ayrıntılar…

Google mı sosyal medya mı?

google sosyal medya

Herhangi bir bilgiyi ararken Google’a, bir fotoğraf ya da video konusunda ise sosyal medya platformlarına başvuruyoruz. Fakat özellikleri bakımından ikisinin de birleştiği bir nokta var. Bir yere gideceğimiz ya da yakınlarda bir mekan aradığımız durumlarda artık akla sadece sosyal medya geliyor. Eskiden bu konu için Google ve Haritalar uygulamalarını kullanıyorduk. Fakat durum şimdi öyle değil. Hatta geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik deneyimi üzerinde çalıştığını duyuran Instagram, bu görevi tamamen üstlenme peşinde. Yeni özelliğe göre Instagram, herhangi bir konumda yer alan popüler yerleri size otomatik olarak listeleyebilecek. Google bu konudan biraz muzdarip. Çünkü gezip yeni yerleri keşfetmeyi seven kesin genellikle gençlerden oluşuyor. İnternet ve teknoloji dünyasında gençlerin ilgi odağı olmak inanılmaz bir yere sahip. Son yıllarda dijital ortamda vakit tüketirken genellikle bir makale okumak yerine video izlemeyi veya bunun hakkındaki fotoğrafları incelemeyi seviyoruz. Bu konuda YouTube ve Google Görseller gençlerin aklına pek gelmiyor. Bunun yerine TikTok ve Instagram daha çok dikkat çekiyor.

iPhone 14 modelleri RAM farkı ile performansı arttıracak

Google’da bu durumlara karşı aslında boş değil. YouTube Shorts gibi farklı deneyimleri geliştirmeye devam ediyor. Bu platformları birbiri ile ilişkili hale getirerek Google Haritaların da daha yaygın hale gelmesi mümkün.

Siz herhangi bir mekan için arama yaparken hangisini kullanıyorsunuz. Google mı yoksa sosyal medya mı? Yorumlara bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz