Instagram’dan gizliliği arttıracak yeni özellik

0
207 Okunma

En fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kullanıcılarının bir çoğunu sevindirecek bir çoğunu ise üzecek yeni özellik üzerinde çalışıyor. Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin haberine göre, şirket isteyen kullanıcıların takipçi sayısının başkaları tarafından görünmesini engelleyebilecek.

Takipçi sayısı gizlenebilecek

Alessandro Paluzzi tarafından yapılan Twitter paylaşımına göre Instagram profildeki takipçi sayısını gizlemenize olanak tanıyacak. İsteğe bağlı olan yeni özellik aktif edildiğinde şirket, ilgili hesabın “Takipçiler” sekmesini profilden kaldıracak. Böylelikle hesabı kaç kişinin ve kimlerin takip ettiğini, hesabın sahibi dışında başka hiç kimse göremeyecek.

instagram-dan-gizliligi-arttiracak-yeni-ozellik-1

Instagram ayrıca şu anda görüntülediğimiz ortak takipçileri de gizleyecek. Ortak takipçiye sahip olduğunuz bir profilde “x kişisi ve diğerleri takip ediyor” yer alan mesaj Instagram’ın yeni özelliği hayata geçtiğinde yalnızca Diğerleri tarafından takip ediliyor şeklinde yazacak.

Ne zaman kullanıma gireceği henüz belli olmayan yeni özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Yani şirketin bu özelliği kesin olarak yayınlayıp yayınlanmayacağı da henüz bir kesinlik taşımıyor. Ancak tahminlerimize göre Takipçiler sekmesinin kaldırılması bir çok kullanıcıyı gizlilik yönünden rahatlatacaktır.

Siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Instagram Takipçiler sekmesini kaldırmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Instagram’a repost butonu geliyor

Bünyesine yeni özellikler eklemeye devam eden Instagram geçtiğimiz günlerde ekleyeceği repost butonu ile gündeme gelmişti. Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi tarafından Twitter’da yapılan paylaşıma göre Instagram, başkalarının gönderilerini bir nevi alıntılayıp paylaşmanızı sağlayan bir paylaşım tuşunu test ediyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar başkalarının gönderilerini paylaşarak içerik oluşturabilecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz