Instagram tepkilere dayanamadı geri adım attı

0
167 Okunma
Instagram Tiktok

Popüler sosyal medya platformu geçtiğimiz günlerde büyük bir tepki ile gündeme geldi. Platformun kullanıcıları yeni tasarım hakkında imza kampanyası başlatarak isyan etti. İsyan yanıt buldu. Instagram beğenilmeyen tasarımı geri çekme kararı aldı. İşte ayrıntılar.

Instagram kullanıcılarını üzmedi!

Instagram Tiktok

TikTok ile benzeşme yolunda hız kesmeden devam eden Instagram, geçtiğimiz hafta kullanıcılardan büyük tepki topladı. İsyanlarını bir imza kampanyası ile duyuran kullanıcılara ünlülerden de destek geldi. Kendi öz haline dönmesi ve TikTok olmaya çalışmayı bırakması talep edilen kampanya sonuca ulaştı. Aslında olayın yaşanmasının ardında CEO Adam Mosseri bir açıklama yapmıştı. Kişisel Twitter hesabında bir video ile kullanıcıların isyanını dindirmeye çalışan Mosseri amacına ulaşamadı.

Kylie Jenner ve Kim Kardashian’dan Instagram’a tepki: “TikTok olmaya çalışmayı bırak”

Son güncelleme ile birlikte neredeyse TikTok ile aynı görüntüye kavuşan Instagram, güncellemeyi geri çekme kararı aldı. Kullanıcılar tarafından beğenilmeyen özellik video ve fotoğrafların tam sayfa olarak görüntülenmesi ile alakalıydı. Bu durum artık Instagram kullanıcılarının canını sıkmayacak.

Elbette ki platformlar arası özellik geçişlerini sıklıkla yaşıyoruz. Fakat her uygulamanın kendine has özelliklerinin maskelenmesi benzer şekilde tepkilere yol açacaktır. Instagram ve TikTok arasındaki rekabetten doğan bu alışverişler sonunda çizgiyi aşarak tepki buldu. Platform kullanıcıları bu platformu fotoğraf odaklı olduğu için tercih ediyor. TikTok ise Video odaklı içerik tüketmeyi sevenlerin platformu.

Siz bu sosyal medya platformlarından en çok hangisini kullanıyorsunuz. Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz