Instagram, TikTok benzeri bir yeniliği daha bünyesine katacak

0
93 Okunma

En popüler sosyal medya platformu TikTok rakiplerine örnek olmaya devam ediyor. Kullanıma sunulduğu ilk günden beri özellikleri diğer sosyal medya uygulamaları tarafından kopyalanan platform, Instagram’ı TikTok’a bir adım daha yaklaştıracak.

Instagram Keşfet bölümü TikTok gibi olacak

Gelen bilgilere göre Instagram Keşfet bölümü, TikTok’a benzer şekilde büyük değişime uğrayacak. Instagram’da sunulan yatay formattaki içerikler, TikTok’ta olduğu gibi dikey şekilde konumlandırılacak. Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre Instagram Keşfet bölümündeki önerilen içerikleri dikey ve kaydırılabilir biçimde kullanıcının karşısına çıkaracak.

Türkiye’nin yeni sosyal medya düzeni hakkındaki ilk detaylar

Bu özellik ile ne değişecek diye sorarsanız şöyle açıklayabiliriz; önceden Instagram Keşfet bölümünde gezerken sağa ve sola kaydırılmaktaydı. Ancak gelen yeni özellikle aşağı-yukarı hareket ettirerek Keşfet önerileri arasında gezinebileceksiniz. Genel anlamda platformda bir değişiklik olmayacak ancak bir videoya tıklandığında Instagram otomatik olarak dikey moda geçiş yapacak ve paylaşımlar arası gezinti bu şekilde yapılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz