Kitapçıdaki teknolojik yardımcınız: AROUND B

0
124 Okunma
Teknolojik yardimciniz

Bir kitapçıya gittiğinizde aradığınız kitabı bulmak kaç dakikanızı alıyor? Aradığınız kitabı müşteri yoğunluğu ile baş edemeyen kitapçılarda bulmaya çalışmak size vakit kaybettirebilir. Çalışanların yetersiz kaldığı bu durumda kitapçıdaki teknolojik yardımcınızın bir robot olmasını ister miydiniz? AROUND B dağınık kitapların karmaşası içinde kaybolmanızı önlemek için tasarlandı.

Hindistan uzaya insansı kadın robot gönderecek!

Kitapçıdaki teknolojik yardımcınız karşınızda

Naver Labs‘ten çıkan bu robot yardımcı, kitapların düzenli kalmasını sağlarken, aradığınız kitabı da kolay bir şekilde bulmak için programlandı. Olası senaryoyu canlandıracak olursak; bir müşteri bir kitapçıya girdiğinde ve kitaplara ya da dergilere göz atmaya başladığında, teknolojik yardımcınız AROUND B müşterilere rehberlik edecek. Bu etkili yardımcının görevleri arasında müşteriler tarafından incelenmek veya satın alınmak üzere seçilen kitapları sakin ve sessiz bir alana taşımak gibi son derece müşteri odaklı görevler de yer alıyor.

Böylece hem zaman kaybının yaşanması önlenecek hem de bireylerin rahatlığı öncelikler arasında yer alacak. Zira bu robotun kitapları dağıtmaması ve insanların etrafında durmaması için özel bir yapay zeka kodlandı.

Minimal çizgilerden oluşan robotun tasarımı oldukça şık duruyor. İnsanlara arkadaşça yaklaşan AROUND B, insanları korkutmuyor ve onlarda iyi bir izlenim bırakıyor. İlginç özelliklere sahip olan bu asistanın şu an için satışta olmadığını söyleyelim. Ayrıca ilerleyen günlerde kendisinin daha güçlü ve daha verimli bir yapay zeka eşliğinde geliştirileceği ihtimaller arasında yer alıyor.

Robotik aynaların güneş ile muhteşem dansı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz