Masaüstü bilgisayarınızı neden yere koymamalısınız?

0
570 Okunma
Masaüstü bilgisayarınızı neden yere koymamalısınız ön başlık

Masaüstü bilgisayarlar adından da anlaşılacağı gibi masaların üzerinde konumlandırılmalı. Fakat yer sıkıntısı ve bazı tasarımları nedeniyle kasa kasımınlar zaman zaman halı üzerinde yer alabiliyor. Zararsız gibi görünen bu durum, kasanıza tahmin edemeyeceğiniz zararlar veriyor. İşte yere konulan masaüstü bilgisayarın başına gelecekler.

Masaüstü bilgisayar yerde durursa ne olur?

Kişisel tercihleriniz ya da yer sıkıntısı sebebi ile bilgisayar kasasını yere koyduysanız sorunlara kapı açtınız demektir. Normal bir durum gibi görünün fakat beraberinde birçok sorunu da getirecek olan bu olay bakın başınıza neler açıyor.

Hava akışı engelleniyor

Bilgisayarlar için tasarlanan masaların kasa konumu genellikle halıdanya sıfır değil, mesafelidir. Kasalar, içerisindeki fanlar ile bilgisayarı soğutmaya çalışırken sürekli hava akımı sağlar. Eğer kasanızı halı üzerine koyarsanız doğru hava akımını engellemiş olursunuz.

Bilgisayar daha fazla toz emer

Direk halı üzerinde duran kasalar, hava akışı nedeni ile tozları içeri hapseder. Oldukça hassas olan bilgisayar bileşenleri; zaman içerisinde toz ile kaplanarak çalışmaz hale gelecektir.

Bilgisayar daha hızlı ısınır

Doğru hava akımı sağlayamayan masaüstü bilgisayarınız normalden daha hızlı ısınır. Soğuk ve temiz havayı çeviremeyen fanlar; sıcak ve tozlu havayı kasa içerisinde çevirmeye devam eder. Benzer durum dizüstü bilgisayar için de geçerlidir.

Eğer bilgisayarınızı yerde konumlandırmak zorundaysanız şu kriterlere dikkat edin;

  • Kasayı konumlandıracağınız bölge olası su kazalarından korunaklı olmalıdır.
  • Kasayı direk zemin yerine ahşap bir tahta üzerine yerleştirebilirsiniz
  • Kasanın duracağı alanı sıklıkla temizlemeniz gerektiği için temizliğe elverişli olmalıdır
  • Kasanızı mutlaka sert ve sarsılmayan bir zemin üzerinde olmalıdır

Laptop ekranı nasıl temizlenir?

Eğer masanız yok ya da kasanızı yere koyma mecburiyetiniz varsa yukarıdaki kriterlere dikkat edin. Bu kriterler ile kasanızı daha uzun yıllar kullanmanız mümkün. Aynı şekilde dizüstü bilgisayarlarınızı kullanırken battaniye, halı gibi hava akımını engelleyen zeminlerden uzak tutmalısınız.

Siz masaüstü bilgisayarınızı nasıl konumlandırıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz