Netflix’ten dikkat çeken şifre denetimi verileri

0
704 Okunma

Bir araştırma şirketinin yaptığı incelemelere göre, ABD’deki Netflix ortak şifre paylaşımı hakkında farklı sonuçlara ulaşıldı. MoffettNathanson adlı bağımsız araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre, ABD’deki Netflix kullanıcılarının yüzde 41’i, aslında başka birine ait olan bir Netflix hesabını kullanıyor.

Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters, bir röportaj sırasında: “Şifre paylaşımı konusunu gözlemlediklerini ve bu konuda tüketici dostu yöntemleri denerken sınırları ne kadar zorlayabileceklerine bakacaklarını” belirtti.

Şifre paylaşımı engellenebilir

Netflix Ürün Yöneticisi’nin yaptığı bu açıklama, şirketin ilerleyen dönemde şifre paylaşımını engelleyebileceği söylentilerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Çoğu abone, Netflix hesaplarını başkalarıyla ortaklaşa kullandıklarını ve doğal olarakta hesap şifrelerini paylaştıkları çok net bir şekilde ortada.

MoffettNathanson isimli bağımsız bir araştırma şirketinin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir araştırmaya göre, ABD’deki Netflix kullanıcılarının yüzde 14’ü, aynı evde yaşamadıkları birinin kullandığı bir Netflix hesabını kullanarak hizmetten faydalandıklarını ifade ederken araştırmaya katılan kişilerin yüzde 27’si ise aynı evde yaşadıkları birinin sahip olduğu bir Netflix hesabını kullandıklarını belirtti.

NETFLİX ile ilgili görsel sonucu

Birleşik Krallık merkezli Independent gazetesinin aktarmış olduğu haberde, şifre paylaşmıyla ilgili de verilere ulaşıldı. Netflix’in bu yılki üçüncü çeyrek kazanç raporuyla ilgili olarak Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters ile gerçekleştirilen video röportajın da odak konularından biriydi.

Zira bir Netflix hesabının birden fazla kişi tarafından kullanılması, şirketin daha fazla gelir elde etmesinin önüne geçen bir durum olduğu için Netflix’in pek de işine gelmiyor.

NETFLİX ile ilgili görsel sonucu

Greg Peters’ın planlarında Netflix ortak şifre paylaşımı dikkat çekiyor

Röportaj sırasında Greg Peters’a kullanıcı tabanının belirli bir bölümünü kaybetmeden şifre paylaşımını nasıl ele almayı planladıkları soruldu. Greg Peters, bu durumu gözlemlemeye devam ettiklerini ve tüketici dostu yöntemleri denerken sınırları ne kadar zorlayabileceklerine bakacaklarını ifade ederek bu soruyu yanıtladı. Bununla beraber Netflix Ürün Yöneticisi, şirketin bu konuda hemen duyuracağı büyük bir planı olmadığını da sözlerine ekledi.

Bunların yanı sıra hali hazırda “standart” ve “özel” abonelik planlarına sahip olan Netflix kullanıcıları, tek bir hesapta birden fazla görüntüleme profili oluşturarak hesaplarını başkalarıyla ortaklaşa kullanabiliyorlar. Ancak şifre paylaşımı, bu olayı bambaşka bir düzeye taşıyor. İşte bu nedenle online yayın platformunun, önümüzdeki dönemde şifre paylaşımı konusunda bir engelleme getirmesi hiç de şaşırtıcı olmaz. Zaten Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters’ın bu konuda yaptığı açıklamada, şirketin bu konuda bir arayışta olduğunu gösteriyor.

Magid adlı araştırma şirketinin paylaşmış olduğu istatistiklere göre, kuşaklar arası farklar bulunuyor. Y kuşağının yüzde 35’i online yayın platformlarındaki şifrelerini paylaşırken X kuşağı için bu oran yüzde 19, baby boomers kuşağı içinse yüzde 13. Magid’in tahminlerine göre, toplamda müşterilerin yüzde 9’u şifrelerini paylaşıyor. Bu durum Türkiye’deki kullanıcılarda daha bile yüksek olabilir. Zira tek bir hesap ile 6 kişinin kullandığı hesaplar karşımıza çıkıyor.

 

Tasarım mı yoksa fiyat mı? Sokağın akıllı telefon tercihleri | Sokak Röportajı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz