Obezite ve astım ilişkisi hakkında dikkat çeken yeni bulgular

0
325 Okunma
Obezite ve astım ilişkisi

Obezite ve astım ilişkisi hakkında yeni bir araştırma yayınlandı. Bu kapsamda akciğer sağlığı da fazla yağlardan olumsuz etkileniyor.

Dünyanın bir süredir savaştığı ve ülkemizde de ağırlığını hissettiren obezite sorununa dair yeni bir araştırma yapıldı ve sonuçları yayınlandı. Bu kapsamda obezite olmanız yeterince önemli bir sağlık sorunu değilmiş gibi aynı zamanda akciğer yağlanması gibi oldukça tehlikeli bir sorun ile karşılaşabilirsiniz.

Yakın zaman önce yayınlanan araştırmaya göre, obezitenin açtığı sağlık sorunlarının arasına bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda aslında araştırılan şey obezite ve astım ilişkisiydi. Ancak hayatını kaybetmiş astım hastalarının ölüm sebepleri arasında alakasız gözüken bazı sorunlar da bulunuyordu. Bu konu üzerine yoğunlaşan araştırmacılar, söz konusu sorunlardan birisinin de akciğer hava yollarında yağ birikebileceği sonucuna ulaştı.

Rahim ağzı kanseri CRISPR ile bitiyor olabilir!

Obezite ve astım ilişkisi

Obezite ve astım ilişkisi akciğer yağlanmasına işaret ediyor

Bu bulgular sayesinde obez ve aşırı kilolu insanların astım gibi bazı sağlık sorunlarını daha sık yaşamalarına bir açıklık getirebilir. Obezite ve astım ilişkisi hakkında önemli bulgulara işaret eden bu araştırma, hastaların ölüm sebeplerinin incelenmesiyle ortaya çıktı.

Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’daki araştırmacılar, binlerce hastanın ölüm sebepleri ve hastalıklarını inceledi. Öncelikle  astımdan ölenleri inceleyen araştırmacılar, sonrasında astım dışı sebeplere odaklandılar. Farklı sebeplerden ölenleri gruplara ayıran araştırmacılar, aşırı kilolu ve obez olanlarda diğerlerinden daha yüksek seviyelerde akciğer yağına sahip olduğu sonucuna ulaştı.

Söz konusu durum için birçok teori üretiliyor olsa da sonuçlar astım ve obezite ilişkisinde akciğer yağlanmasının göz ardı edilemez rolünü bir kez daha gösteriyor.

Sağlıklı uyuyabilmenin formülü bulundu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz