Rusya, ekonomik yaptırımla karşı karşıya: PayPal

0
193 Okunma
paypal rusya

Rusya Ukrayna Savaşı’nda tepkiler büyüyor. Tepkiler artık yerini yaptırımlara bıraktı. Teknoloji şirketleri ve ülkelerin yaptığı çeşitli yaptırımlara maruz kalan Rusya; bu kez darbeyi ekonomiden yedi. İşte Rusya’yı zora sokacak PayPal kararı.

PayPal Rusya’da faaliyetlerini durdurdu

Popüler ödeme platformu PayPal uzun süredir Türkiye’de kullanılmıyor. Oldukça geniş kapsamlı olan bu ödeme platformu e-ticaret ve çeşitli alanlarda büyük kolaylık sağlıyordu. Henüz Rusya-Ukrayna savaşının başlarındayken, Rusya; SWIFT başta olmak üzere birçok bankanın engelli ile karşılaştı. Vatandaşların çoğu gözünü PayPal’a çevirmiş ve oradan medet umuyordu. Bugün ödeme platformu tarafında çok büyük bir hamle gerçekleşti. Paypal, Rusya merkezli operasyonlarını duyurduğunu açıkladı. Duyuruyu Ukrayna Devlet Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Paypal’ın kararı ile birlikte teşekkürlerini de ileten Mykhailo Fedorov; kendi ülkeleri için de talep etmeyi ihmal etmedi.

Savaşa karşı ülkeler teknoloji şirketlerinin yaptırımları hız kesmeden devam ediyor. Bu sabah Samsung’da savaş sebebi ile Rusya’ya gerçekleşen tüm ürün sevkiyatını durduğunu açıkladı. Neredeyse tüm teknoloji devlerinden büyük yaptırımlara maruz kalan Rusya’da çeşitli tepkiler alıyor. Sosyal medya kanallarını engelleyen ülke, vatandaşlarını VPN kullanımına sürükledi. Birçok vatandaş sosyal medya kanallarını kullanmak için VPN kullanmaya başladı.

Snapchat, Ukrayna’da Snap Map özelliğini devre dışı bıraktı

Ayrıca Snapchat’te bugün bir güvenlik önlemi aldı. Biliyorsunuz ki Snap Map özelliği sayesinde bir bölgedeki kişi yoğunluğunu görebiliyorsunuz. Bunun kötü niyetli kullanımını engellemek için Snapchat; özelliği Ukrayna’da kapattı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz