Steam Link ve Steam Video mobilde!

0
252 Okunma
STEAM
steam

Steam Link , bilgisayar oyunlarını bilgisayarınızdan  Link kutusu veya  evinizdeki ağ üzerinden cihazın bağlı olduğunu televizyona aktarmayı sağlayacak bir servistir. Dijital dağıtım platformunun sahibi Valve, yakında iOS ve Android’de kullanıcıların karşısına çıkacak iki yeni uygulamayı duyurdu.

Steam Link uygulaması bilgisayar oyunlarının mobil cihazlarda ve Apple TV’lerde oynanmasını mümkün kılıyor

Valve’nin duyurusu,bahsedilen uygulamayla Android ve iOS’a oynamak istediğiniz oyununuzu aktarmasıdır.  Bu uygulama, oyuncuların akıllı telefonlarına İnternet üzerinden Mac veya PC’den oyun akışı yapmasına izin verecek.  Valve, yeni uygulamalarıyla mobil platformlarda da erişilebilirliği  artırmayı planlıyor.

STEAM

Bahsedilen  uygulama 21 Mayıs’ta iTunes App Store ve Google Play Store’da yerini alacak. Ayrıca Android desteği en başta beta olarak sunulacak. Uygulama hem iOS’te hem de Android’de Steam Controller ve MFI kumandaları için destek sunacak .Uygulama, cihazınızla aynı ağa bağlı bulut sistemi gibi çalışır; modem, ana bilgisayar ve Steam Link cihazlar arasında bağlantı kuracak, ancak  Wi-fi’de 5 GHz veya Ethernet bağlantısına  bağlıysa, kullanıcılar  oyunlarının tam kütüphanesini oynayabilecekler.

Valve, uygulamanın oyunlar için mobil cihazlarda dokunmatik ekran tuşları sağlayıp sağlamayacağı ise açıklanmadı. Ancak oyunların onaylı iPhone ve iPad oyun kumandalarıyla uyumlu olacağı biliniyor.

Ek olarak dijital dağıtım platformu,  çeşitli film ve şovların akışı için bu yaz iOS ve Android için bir Steam Video uygulaması başlatmayı planlıyor. Uygulama, önümüzdeki günlerde mobil cihaz sahiplerine sunulacak ve kullanıcılar ayrıca, daha sonra izleyebilmek  için Netflix veya YouTube Red gibi diğer hizmetlere benzer videoları çevrimdışı olarak yükleyebilecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz