TikTok neden geçici olarak yasaklandı?

0
293 Okunma
tiktok reklamları yasaklıyor, tiktok,

İtalya’da yaşayan 10 yaşında ki bir kız, geçtiğimiz günlerde TikTok’taki bir Challenge’a katılmak isterken hayatını kaybetti. Benzer konular ile sürekli gündeme gelen TikTok için bu kez İtalya ciddi tepki aldı. TikTok artık geçici bir süre İtalya’da kullanılamayacak.

İtalya’da TikTok neden yasak?

Tiktok

Challenge’ların modası sanal alemde hiç geçmiyor. En çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi TikTok’ta kimi zaman eğlenceli sonuçlar doğururken kimi zaman da hazinle sonuçlanabiliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bu olay da “Bayılma challenge” adı altında gerçekleşti. 10 yaşındaki kız boğazına kemer bağlayarak bayılmaya çalışması sonucu hastaneye kaldırıldı. yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen kız, hastanede hayatını kaybetti.

Yaşanan olay sonucu suçlanan sosyal medya platformu savunmaya geçti. Olayla ilgilerinin bulunmadığını ifade eden TikTok, platformda kızı teşvik edecek herhangi bir içerik bulmadıklarını açıkladı. Konu ile ilgili soruşturma başlatan İtalya “yaşı kesin olarak kanıtlanamayan” kullanıcılar için TikTok’a erişimi 15 Şubat tarihine kadar engelledi.

TikTok tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde,

 “TikTok topluluğunun güvenliği mutlak önceliğimizdir. Bu sebeple tehlikeli olabilecek davranışları teşvik eden, destekleyen veya yücelten hiçbir içeriğe izin vermiyoruz.”

Dijital ortamda çocuklarımızı hangi riskler bekliyor?

Sosyal medya platformlarını kullanan çocuklarımız için çeşitli sorunlar artık kaçınılmaz hale geldi. Olay sonucunda Sosyal medya kanallarına olan tepkinin artış göstermesi bekleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz