TikTok, Universal Music Group ile anlaşmaya gidiyor

0
179 Okunma

TikTok, Universal Music Group ile TikTok kullanıcılarına daha fazla lisanslı müziğe erişim sağlayacak ve uygulama ile müzik endüstrisi arasındaki bağları güçlendirecek yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu.

“Küresel bir ittifak”

TikTok ve Universal Music Group, şarkıları kısa formatlı video platformunda kullanıldığında kayıt yapan sanatçılara ve söz yazarlarına tazminat vaat eden “küresel bir ittifak” adını verdiği anlaşmayı duyurdu. Her iki şirket için de faydalı olması beklenen bu anlaşma ile TikTok kullanıcıları videolarına ekleyebilecekleri daha geniş bir şarkı kitaplığına sahip olabilecek.

TikTok, “Universal Music Publishing Group (UMPG) ile UMG’nin plak şirketlerinden sanatçıların ve söz yazarlarının kayıtlı müziğini kapsayan bu anlaşma ile TikTok kullanıcıları, kendilerini müzik yoluyla ifade etme, video kreasyonlarını tutkulu oldukları şarkılarla seslendirme konusunda her zamankinden daha fazla güçlenecekler. TikTok kullanıcıları artık UMG’nin tüm müzik kataloğundan şirketin ikonik plakalarını, şarkı yazarlarını ve küresel bölgelerini kapsayan klipleri birleştirebilecekler” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz