Yüksek güvenlikli İleti uygulaması kamuda kullanılıyor!

0
280 Okunma
ileti uygulaması

WhatsApp’ın son güncellemesi ile birlikte yeni uygulama arayışları devam ediyor. İlk sıraları alan Signal, Telegram, BiP ve Dedi gibi uygulamalardan sonra Türkiye’nin en büyük teknoloji firmalarından biri olarak kabul edilen HAVELSAN da bir süredir üzerinde çalıştığı İleti uygulamasını duyurdu. Uygulama başta HAVELSAN kurumu çalışanları olmak üzere kamu kurumlarında da kullanılmaya başladı.

İleti uygulaması nedir? İleti nasıl kullanılır?

ileti uygulaması

İleti, tıpkı diğer mesajlaşma uygulamaları gibi mesajlaşma, sesli arama ve görüntülü görüşme imkanı sunuyor. İleti uygulamasını diğer uygulamalardan ayıran özellik ise dünyanın ilk ve tek beyaz kutu kriptografisine sahip güvenli iletişim ve anlık mesajlaşma programı olması. Tamamen güvenli olarak duyurulan uygulama başta HAVELSAN olmak üzere; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Rekabet Kurumu personelinin de kullanımına sunuldu.

WhatsApp alternatifi 4 mesajlaşma uygulaması

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar İleti uygulaması ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu,

HAVELSAN İleti, kullandığı Beyaz Kutu Kriptografi Kütüphanesi sayesinde yüksek seviyede yazılımsal güvenlik ile verilerin güvenli bir şekilde iletilmesini ve saklanmasını sağlamaktadır. Bu özelliği ile İleti, güvenlik açısından diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından bir adım öne çıkmaktadır. Uçtan uca iletişim güvenliğini sağlamakla birlikte, bilgi güvenliği kapsamında kurumların kendi sunucularına kurulum yapabilen İleti ürününde, iletişim güvenliğine dair ekstra önlemler alındı.

Merkezi yönetim paneli aracılığı ile kullanıcı ve grup yönetimi, kurumsal grup oluşturma gibi işlemler kurum tarafından gerçekleştirilirken kurumlara kendi süreçlerini yönetme fırsatı verilmektedir. HAVELSAN İleti, kurumların bünyesinde yer alan sistemler ile güvenli şekilde entegrasyon yapma desteğiyle yaşamakta olduğumuz teknoloji çağında kişilerin hızlı iletişime geçmesine ve çalışma hayatında verimliliğin artmasına olanak sağlamaktadır.”

Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen uygulamanın kullanıcılara sunulup sunulamayacağı henüz netlik kazanmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz