Instagram kötü yorumları yapay zeka ile engelleyecek!

0
428 Okunma
instagram-kotu-yorumlari-yapay-zeka-ile-engelleyecek

Instagram kullanmanın en can sıkıcı olayı, kuşkusuz gönderilerin altına yazılan hakaret içerikli kötü yorumlar. Özelllikle de Instagramda popüler bir hesaba sahipseniz durum daha da zorlaşıyor. Sosyal medya kullanıcılarını olumsuz etkileyen kötü yorumlara artık Instagram’ın yapay zekası dur diyecek!
Yapay zeka tarafından tespit edilen yorumlar daha yayınlanmadan hemen önce uyarılacak.
Sosyal medya devi Instagram, yapay zeka destekli yorum kontrol sistemi sayesinde herhangi bir kullanıcı daha yorumunu yazdığı sırada kullandığı kelimeleri analiz edip gerektiği durumlarda engelleyecek.

instagram-kotu-yorumlari-yapay-zeka-ile-engelleyecek
Durumu özetleyecek olursak yorumu yazan kullanıcı küfür veya hakaret içeren bir yorum yazdıysa yapay zeka devreye girmiş olacak. Yorum paylaşılmadan hemen önce kötü yorum yazan kullanıcı “Bu yorumu paylaşmak istediğine emin misin?” tarzında bir uyarıyla karşılaşılacak.

Tamamen iPhone ile çekilen bir video daha yayınlandı

 

Bu uyarı sonucunda yinede yorum yapmak isteyen kullanıcı üç seçenekle karşı karşıya kalacak. Kullanıcı, ‘eminim’ seçeneğine tıkladıktan sonra Instagram filtresine takılan yorumunu paylaşmayı seçebilir, yorumunu Instagram topluluk kurallarına uyacak şekilde güncelleyebilir ya da yorum yazmaktan tamamen vazgeçebilir. Tüm bunlara rağmen kullanıcı, Instagram’ın uyarısına rağmen küfür ya da hakaret içerikli yorumunu paylaşırsa uygulama, yapılan yorumu yeniden incelemeye alacak.

instagram-kotu-yorumlari-yapay-zeka-ile-engelleyecek
Eğer yorum topluluk kurallarına aykırı bulunursa, Instagram söz konusu yoruma ya da yorum sahibi profile yaptırım uygulama hakkına sahip olacak.

Eğer incelendikten sonra yorum yine de topluluk kurallarına aykırı bulunursa, Instagram yoruma ya da yorum sahibi profile yaptırım uygulama hakkına sahip olacak.
Bu uygulamanın yeni güncellemeyle gelmesi beklenirken, ülkemizde ne zaman uygulanacağı konusunda kesin bir bilgi yok.

Google, Türkiye’de ne yapacak? İşte tüm yaşananlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz