Öldükten sonra sosyal medya hesaplarımıza ne olacak?

0
167 Okunma

Hepimiz hayatımızın çoğunu internette yaşıyoruz ve paylaşıyoruz. Özellikle ülkemizde, nüfusa göre sosyal medya kullanım oranı birçok ülkenin kat kat üzerinde. Burada yazdıklarımız, paylaştığımız fotoğraflar, hikayeler, bir anlamda dijital bir miras sayılabilir.

Çinlilerin yeni akıllı saati: Xiaomi Mi Watch Pro

Peki ya eğer ölürsek, sosyal medya hesabımıza ne olacak?

öldükten sonra sosyal medya hesaplarına ne olacak ile ilgili görsel sonucu

Facebook ve Google, hesabınızı miras bırakabiliyoruz

Facebook ve Google, hesabınızı miras bırakabilme özelliğini size sunuyor; öldükten sonra hesabınızı yönetecek kişiyi seçebiliyorsunuz. Instagram, Twitter ve Snapchat ise herhangi bir miras bırakma özelliğine sahip değil. Kullanılmayan hesaplar ya 6 ay boyunca aktivitesizlikten kapanıyor veya bir aile üyenizin bu kurumlarla iletişime geçmesi halinde de aktive oluyorlar. Facebook ve Google’da hesabınızın birine miras kalması içinse, mirasçınızı ayarlamalısınız.

öldükten sonra sosyal medya hesaplarına ne olacak ile ilgili görsel sonucu

İnternetteki gönderi ve yazışmalarınız, siz öldükten sonra arkadaşlarınız tarafından bir chatbot’a da dönüştürülebilir. Böyle bir program sayesinde, tıpkı Black Mirror dizisinin bir bölümündeki gibi; siz öldükten sonra arkadaşlarınız sizin bot halinizle konuşmaya devam edebilir. Ürkütücü mü yoksa yas sürecini kolaylaştırıcı mı desek, bilemedik. Ancak teknolojinin azizliği, biz öldükten sonra da bizimle ilgili olarak devam edebiliyor. Ayrıca Facebook, dünyanın en büyük dijital mezarlığı olma potansiyeline sahip. Platform, dünyada en çok üyesi olan sosyal ağ özelliği sayesinde bu duruma mazhar olabilir.

https://pembeteknoloji.com.tr/en-cok-indirilen-sosyal-medya-uygulamalari-aciklandi-21451/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz